Румениге: Байерн действаше честно спрямо Ковач


Н. Гавазов

Румениге: Байерн действаше честно спрямо Ковач

Председателят на Борда на директорите на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира информацията за това, че Айнтрахт е недоволен от решението на баварците да обявят за назначаването на Нико Ковач на поста старши-треньор на мюнхенци.

"От наша гледна точка няма никакво недоволство. Ние действахме честно и сериозно и се представихме прозрачно в цялата тази история. Всичко се случи в четвъртък. Мога да разбера, че Фреди Бобич не се радва на това, че треньорът, с който той успешно работи в продължение на две години, напуска клуба. Можем да разберем това. Но ние не сме се държали неуважително, всичко стана честно и прозрачно. И не възнамеряваме да предоставяме тази информация на обществеността. От наша гледна точка всичко бе честно и сериозно", заяви Румениге.

Както е известно, по-рано спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич потвърди, че наставникът на Айнтрахт Нико Ковач от 1 юли тази година ще стане старши-треньор на баварския отбор. Това потвърди и пресслужбата на баварците, съобщавайки, че между страните е постигната договореност за тригодишен договор. По-рано в пресата станаха известни подробности от прехода на Ковач в Байерн. Опцията за откупване на съглашението на Ковач с "орлите" е за 2.2 милиона евро. Байерн вече активира опцията в договора на хърватския специалист. Към мюнхенски ще се присъедини и братът на треньора Роберт Ковач, който ще бъде асистент.

Напомняме, че президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес вече призна, че наставникът на Айнтрахт Франкфурт Нико Ковач не е бил първият избор за треньор на баварците, които са получили откази от Томас Тухел и нежелание от Юп Хайнкес да продължи договора си с шампиона от Бундеслигата.

"В медиите изглеждаше, че търсим отчаяно. Ние двамата и Хасан Салихамиджич дълго опитвахме да убедим Юп. Когато накрая разбрахме, след последния ни разговор, че той няма да продължи, ние говорихме с треньора, който беше свободен - Томас Тухел.

"Той ни каза, че вече е взел решение. Това беше жалко, но не беше шокиращо за нас. След няколко дни ние направихме вътрешна среща и решихме, че предпочитаният за нас кандидат би бил Нико Ковач. И така се случи всичко."

Хьонес също коментира обвиненията на Франкфурт:

"Ние сме малко объркани. Говорихме предварително как ще е най-добре да уведомим хората от Франкфурт. В момента или в края на сезона, което беше възможно. След това си казахме 'Ако бяхме в тяхната ситуация, ние щяхме да искаме да разберем възможно най-скоро, че ще загубим треньора си'. Сега те имат 4 седмици повече, отколкото ако бяхме съобщили в края на сезона. Ние решихме да действаме възможно най-бързо. Хасан обсъди това с Нико. Ние не разбираме защо този жест от наша страна се посреща агресивно."

Сегашният наставник на Байерн Юп Хайнкес ще напусне своя пост след края на сезона

  Сподели
91