Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Фрайбург - Щутгарт
Стадион: "Шварцвалд", Фрайбург
Дата: 16.03.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Фрайбург записа второ поредно реми в първенството. В предишния кръг южняците направиха 0:0 като гости на Херта. В момента хората на Кристиан Щрайх са на 14-то място и имат 30 точки, като към момента са на пет пункта от първия от отборите под чертата. Станко, Абраши и Раве са с травми за домакините.

Серията от четири поредни победи за Щутгарт приключи в предишния кръг, но въпреки това
"швабите" отново не загубиха, завършвайки 0:0 у дома срещу действащия вицешампион РБ Лайпциг. Тимът е 10-ти с 34 пункта. За регионалното дерби с Фрайбург треньорът Тайфун Коркут ще трябва да се справя без Мане, Бурнич и Цимерман.

Прогноза: Фрайбург - Щутгарт 1:1


Аугсбург - Вердер Бремен
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 17.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

След четири поредни мача без успех, Аугсбург отново победи и то като гост. Нещо, което не се бе случвало на баварците от началото на декември месец насам. Възпитаниците на Мануел Баум сразиха с 3:1 като гости новака Хановер 96. Така Аугсбург продължава да се надява, че ще успее да завърши на място, осигуряващо място в европейските клубни турнири. В момента клубът от едноименния град е на 8-ма позиция с 35 точки. В лазарета на домакините за предстоящия двубой са Фрамбергер, Финбогасон, Гувелю, Дансо, Моравек, Гифер и Опаре.

Тимът на Вердер Бремен записа четвърта победа за последните си шест мача в Бундеслигата и общо трета поред пред собствена публика. Този път "бременските музиканти" сразиха с 3:1 последния в класирането - Кьолн. Така северняците вече имат 30 точки и поеха глътка въздух поне за момента, тъй като се отдалечиха на пет пункта от зоната на изпадащите и заемат 13-ото място в колоната. Отсъстващи за визитата в Бавария са Гондорф, Ейлерс, Верлаат, Бартелс и Баргфред.

Прогноза: Аугсбург - Вердер Бремен 2:2


Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 17.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Мартин Петерсен

Борусия Мьонхенгладбах инкасира 11-та загуба за сезона, когато в предишния кръг "жребчетата" отстъпиха с 0:2 като гости на коравия тим на Байер Леверкузен. Поражението остави вестфалци с 35 точки и поставя под въпрос желанието им да си осигурят място в Лига Европа наесен, като за момента селекцията на Дитер Хекинг е на 9-ото място в таблицата. Кадровите проблеми за домакините са свързани с травмите на Оксфорд, Виялба, Вестергаард, Грифо, Бенес, Стрьобъл и Дукуре.

В същото време, Хофенхайм записа втори пореден успех в първенството и продължава постепенно да се приближава към Топ 6. Този път играчите на Юлиан Нагелсман сразиха с 3:0 у дома Волфсбург. "Сините" имат 38 точки и са на 7-ма позиция, като са само на два пункта от РБ Лайпциг. Гайгер, Демирбей и Кьобел са отсъстващи за Хофе.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 2:2


Айнтрахт Франкфурт - Майнц 05
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 17.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Айнтрахт инкасира много драматична загуба при визитата си на Борусия Дортмунд. "Орлите" отстъпиха с 2:3, като до последната минута на редовното време губеха с 1:2. Тогава хората на Нико Ковач изравниха и точно, когато Айнтрахт си мислеше, че ще си тръгне с точка в борбата за място в Шампионската лига, домакините нанесоха своя удар. Поражението остави Айнтрахт с 42 пункта, а "орлите" вече са извън Топ 4 и заемат 5-та позиция в подреждането. Фабиан, Маскарел и Регясел са аут за домакините.

След двете поредни равенства, Майнц 05 допусна поражение. "Червените" загубиха донякъде очаквано с 0:1 у дома срещу амбициозния Шалке 04. Така Майнц остава на 16-ото място във временното класиране, което изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия срещу завършилия на 3-та позиция във Втора Бундеслига. Селекцията на Сандро Шварц има 25 точки, с колкото е и Волфсбург. Центнер е единственият отсъстващ за предстоящия двубой.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Майнц 05 3:0


Хамбургер ШФ - Херта Берлин
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 17.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Байерн Мюнхен писа "отличен" на закъсалия го тим на Хамубгер ШФ, унизявайки някогашния гранд с 6:0 в среща от 26-ия кръг на Бундеслигата. Баварците не оставиха съперника си и за миг да си почине, като головете валяха от началото до края на срещата. Това бе 13-ти пореден мач без успех за "динозаврите", които по всичко личи, че ще трябва да направят чудо, за да не изпаднат за пръв път в долния ешелон. ХШФ са на 17-то място и имат 18 точки, като са на осем от спасението. През седмицата бе извършена трета треньорска рокада и Бернд Хьолербах бе уволнен, а неговото място зае Кристиан Титц. Маврай, Хирцел и Тьолке са контузени, а пред завръщане е нападателят Мюлер, който се контузи още в първия кръг на сезона.

Херта записа четвърти пореден мач без победа. В предишния кръг "старата дама" направи 0:0 у дома срещу Фрайбург. Така столичани добавиха само точка към актива си и в момента селекцията на Пал Дардай има общо 32, като е на 11-то място в подреждането. За визитата в Хамбург аут са Шибер и Каде.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Херта Берлин 1:0


Волфсбург - Шалке 04
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 17.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Бенямин Кортус

Волфсбург продължава да се намира в непосредствена близост до зоната на изпадащите, след като в предишния кръг допусна втора поредна и общо четвърта загуба за последните си пет срещи. Този път "вълците" паднаха с 0:3 като гости на Хофенхайм. Играчите на наскоро назначения Бруно Лабадия са на спасителното 15-то място, благодарение на по-добрите си показатели спрямо Майнц 05, и са с 25 точки. Мехмеди, Герхард, Тисеран, Ориги и Брекало са аут за домакините.

Шалке 04 пък продължава да заема 2-ото място във временното класиране. В предишния кръг "кралскосините" надиграха с 1:0 като гости Майнц 05. С четвъртата последователна победа вестфалци събраха 46 точки и имат аванс от точка пред големия съперник Борусия Дортмунд. Рахман и Маккени са с травми за селекцията на Доменико Тедеско.

Прогноза: Волфсбург - Шалке 04 1:3


Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.03.2018 г.
Час: 14:30
Съдия: Патрик Итрих

Борусия Дортмунд победи Айнтрахт Франкфурт с 3:2 в среща от 26-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима изиграха сравнително равностоен мач на "Сигнал Идуна Парк", като в крайна сметка късметът се усмихна на домакините. "Жълто-черните" откриха резултата, след като Марко Рус си вкара ранен автогол в 11-ата минута. Останалите четири попадения паднаха в последните 15 минути на мача. В 75-ата "орлите" изравниха чрез. Така започна дъждът от голове. В 77-ата минута Мичи Батшуай нанесе безпощаден удар в долния ляв ъгъл - 2:1. В 91-ата минута Дани Блум беше изпуснат и засече в опразнената врата след остро центриране отдясно. Три минути след това обаче BVB измъкна победата след второто попадение в мача на Мичи Батшуай. Вестфалци са 3-ти и имат 45 точки. Отсъстващи за предстоящия двубой са Кагава, Ярмоленко и Роде.

Новакът Хановер 96 инкасира трета поредна загуба в първенството. В предишния кръг съставът от провинция Долна Саксония падна с 1:3 у дома от Аугсбург. Така хората на Андре Брайтенрайте имат 32 точки и са на 12-та позиция в таблицата. Бебу е наказан, а с травми са Харник, Майер и Базее.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хановер 96 3:1


Кьолн - Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Енерги", Кьолн
Дата: 18.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Кьолн допусна втора поредна загуба и общо 17-та за сезона. В предишния кръг "козлите" отстъпиха с 1:3 като гости на Вердер, а след новото поражение клубът от едноименния град продължава да заема еднолично последното 18-то място с актив от 17 пункта, като към момента Кьолн е на осем точки от спасението. Контузени за домакините са Йойич, Гираси, Фюрих и Клеменс.

Байер Леверкузен пък постигна втори последователен успех, който намърда "аспирините" обратно в Топ 4 в ожесточената битка за местата, които дават право на участие в Шампионската лига. В предишния кръг възпитаниците на Хайко Херлих надвиха с 2:0 у дома състава на Борусия Мьонхенгладбах. Байер е на 4-то място с актив от 44 точки. Бендер, Арангис и Йедвай са контузени.

Прогноза: Кьолн - Байер Леверкузен 2:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217