Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Шалке 04
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 09.03.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Отборът на Майнц 05 записа второ поредно равенство в първенството, а ремито отново дойде срещу пряк претендент в битката за оцеляване. Този път "червените" направиха 0:0 като гости на Хамбургер ШФ. Въпреки спечелената точка, хората на Сандро Шварц остават под чертата и заемат 16-ото място в класирането с 25 пункта на сметката си. Балогун, Центнер, Бергрийн, Адлер и Йозтуналъ са контузени за домакините.

Трета поредна победа пък затвърди за кратко състава на Шалке 04 на 2-ото място във временното подреждане. В предишния кръг "кралскосините" се наложиха с минималното 1:0 у дома над Херта. Така възпитаниците на Доменико Тедеско събраха 43 точки, като имат с една повече от Борусия Дортмунд и Айнтрахт и са на две от Байер Леверкузен. Бургщалер и Рахман са аут.

Прогноза: Майнц 05 - Шалке 04 0:2


Хановер 96 - Аугсбург
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 10.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Новакът Хановер 96 инкасира втора поредна загуба с минималното 0:1 в Бундеслигата. Преди седмица клубът от Долна Саксония отстъпи като гост на борещия се за участие в Шампионската лига тим на Айнтрахт. Поражението остави селекцията на Андре Брайтенрайтер с 32 точки, а Хановер е на 11-то място в таблицата. Приб, Есер, Сюндерман, Базее и Клаус са с травми за домакините.

Аугсбург пък записа трета загуба за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг тимът от едноименния град отстъпи с 0:2 у дома от Хофенхайм. Така баварците продължават да са с 32 точки, като се намират на 10-та позиция в подреждането. В лазарета на гостите са Финбогасон, Фрамбергер, Дансо и Гифер. Опрае и Моравек са под въпрос.

Прогноза: Хановер 96 - Аугсбург 2:1


Херта Берлин - Фрайбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 10.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Свен Яблонски

Шалке 04 записа минимален домакински успех над Херта с 1:0 в среща от 25-ия кръг на Бундеслигата. Единственият и победен гол за "миньорите" от Гелзенкирхен реализира Марко. Столичани така и не успяха да отговорят на удара и си тръгнаха от "Фелтинс Арена" без точки. Хората на Пал Дардай са на 12-то място с 31 пункта. Отсъстващи за "старта дама" са Дарида, Шибер и Каде.

Фрайбург допусна очаквана и тежка загуба в предишния кръг. Футболистите на Кристиан Щрайх отстъпиха с 0:4 у дома от колоса Байерн Мюнхен. В двубоя ясно си пролича разликата в класите между двата тима. Фрайбург остава с 29 точки, като заема 13-ото място в таблицата, а преди настоящия кръг опасната зона е на дистанция от четири пункта. Капутска и Нидермайер пропускат далечната визита в столицата.

Прогноза: Херта Берлин - Фрайбург 1:1


Хофенхайм - Волфсбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 10.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Съставът на Хофенхайм записа първи успех като гост от ноември месец 2017 г. насам. В предишния кръг възпитаниците на младока Юлиан Нагелсман се наложиха с 2:0 срещу Аугсбург. Така Хофе отново се запъти към Топ 6 и местата, които осигуряват място в евротурнирите. В момента тимът има 35 точки и е на 7-ма позиция в класирането. Демирбей, Пош и Кьобел продължават да са контузени.

Волфсбург пък записа пети пореден мач без успех в първенството, след като преди седмица "вълците" отстъпиха с 1:2 у дома от Байер Леверкузен. Така отборът остава непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 15-то място, като все още Волфсбург се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Майнц 05. В лазарета на тима са Юнг, Герхард, Тисеран, Гилавоги, Майи, Осимен, Блашчиковски и Бруукс.

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 2:1


Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 10.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Роберт Хартман

Байер Леверкузен спечели с 2:1 при визитата си на Волфсбург и по този начин запази 5-ата си позиция в подреждането с 41 точки. Лукас Аларио (31-дузпа) и Юлиан Брандт (78) бяха точни за "аспирините". Играчите на Хайко Хелрлих продължават да се надяват за място в челната четворка, която ще им гарантира и участие в Шампионската лига. Вендел е контузен, а до последно под въпрос ще са Бендер, Арангис и Йедвай.

Борусия Мьонхенгладбах се издъни у дома, завършвайки наравно - 2:2, срещу Вердер Бремен. "Жребчетата" има за какво да съжаляват, тъй като на почивката водеха с два гола аванс, които ги пропиляха през втората част. Така участието на вестфалци в европейските клубни турнири наесен продължава да е под въпрос. В момента Гладбах е с 35 точки и е на 8-мо място в класирането, а конкуренцията е много голяма. Треньорът на тима Дитер Хекинг не може да разчита на Виялба, Закария, Крампер, Траоре, Бенес, Стрьобъл и Джонсон.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Щутгарт - РБ Лайпциг
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 11.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Отличната серия на Щутгарт под ръководството на наскоро назначения Тайфун Коркут за треньор на "швабите" продължи и в предишния кръг. В него съставът от провинция Баден-Вюртемберг се наложи с 3:2 като гост на Кьолн, записвайки четвърта поредна победа. Така Щутгарт се отдалечи от зоната на изпадащите, като вече дори се придвижи до първата половина на временното класиране, където тимът заема 9-ото място с 33 пункта. Контузени за домакините са Мане и Зимерман.

РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1, в дербито на 25-ия кръг на Бундеслигата, играно на стадион "Ред Бул Арена". След половин час игра "биковете" откриха резултата след грешка на Шюрле в средата на терена. Наби Кейта му открадна топката, пусна за Огюстен и нападателят завърши с точен фалцов удар в десния ъгъл. Малко след това гостите изравниха. През второто полувреме и двата отбора играха слабо и почти не създаваха интересни положения.След ремитоРБ остава 6-ти с 39 пункта. Халстенберг и Колторти са аут за гостите.

Прогноза: Щутгарт - РБ Лайпциг 1:1


Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 11.03.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Дениз Айтекин

Борусия Дортмунд записа десети пореден двубой без поражение в Бунделисгата и второ последователни реми, след като преди седмица "жълто-черните" направиха 1:1 като гости на действащия вицешампион РБ Лайпциг. След половин час игра "биковете" откриха резултата след грешка на Шюрле в средата на терена. Радостта на домакините обаче беше кратка, защото в 38-ата минута Махмуд Дахуд демонстрира пусна за Марко Ройс от дълбочина и германецът се разписа в трети пореден кръг. През второто полувреме и двата отбора играха слабо и почти не създаваха интересни положения. Единственото по-интересно положение бе един невероятен пропуск на празна врата на Мичи Батшуай. След ремито Дортмунд се смъкна на 3-то място с 42 точки. За предстоящия важен двубой треньорът Петер Щьогер не може да разчита на Ярмоленко, Дурм и Роде, а Кагава и Герейро са под въпрос.

Айнтрахт Франкфурт, който е друг от претендентите за място в Топ 4 в крайното класиране, записа домакинска победа над новака Хановер 96 с 1:0. Дани да Коста (39) бе точен за "орлите", а с новите три точки селекцията на Нико Ковач има също 42 пункта, като е на 4-то място, тъй като има по-лоши показатели спрямо предстоящия съперник. Аут за тежката визита в Дортмунд са Маскарел и Регясел.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Вердер Бремен - Кьолн
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 12.03.2018 г.
Час: 21:30

Вердер спечели много важна точка в битката за оцеляване. В предишния кръг "бременските музиканти" стигнаха до 2:2 като гости на Борусия Мьонхенгладбах. Ремито със сигурност устройва северняците, които на полувремето изоставаха с два гола пасив, но след почивката съумяха да го заличат. Така Вердер има 27 точки и заема 14-то място в колоната, но е само на два пункта от първия от отборите под чертата. Верлаат, Бартелс, Ейлерс, Селасие, Кюпер и Цетерер са с травми за домакините.

Кьолн пък записа четвърти пореден мач без победа пред собствена публика. Този път "козлите" загубиха драматично с 2:3 от Щутгарт в двубой, който можеха и да спечелят. Поражението остави състава от едноименния град на последното 18-то място със 17 точки, като засега спасението за Кьолн е на осем пункта. Гираси, Фюхрих, Мюлер и Клеменс са контузени за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен - Кьолн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258