Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата

Кьолн - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Енерги", Кьолн
Дата: 02.02.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Борещият се за оцеляване тим на Кьолн се размина с четвърти пореден успех в първенството. В предишния кръг "козлите" направиха 1:1 у дома срещу Аугсбург. Така клубът от едноименния град не успя да добави още две важни точки в борбата за спасение. В момента Кьолн е на последното 18-то място в подреждането с актив от 13 пункта и е на 7 от спасението. Отсъстващи за домакините са Клунтер, Нартей, Битенкур, Хьогер, Рисе и Кейрош.

Борусия Дортмунд продължава със слабото си представяне в първенството, като стигна само до 2:2 в домакинството си на Фрайбург. "Жълто-черните" трябва обаче да са доволни и на точката, тъй като изоставаха в резултата почти до края на срещата. В 9-ата минута Шинджи Кагава беше точен при едно разбъркване, след като топката стигна до него след множество рикошети, а японецът бе точен, откривайки резултата. В 21-ата минута Йонас Хаберер проби до аутлинията и намери Нилс Петерсен, който с много силен удар изравни. Отново той бе точен за гостите, след като направи обрата пълен в 68-ата минута - този път с фамозен прехвърлящ удар от над 30 метра. Все пак Борусия стигна до изравнителен гол чрез Толян в 93-ата минута и така се добра до точката. Вестфалци са 6-ти с 31 точки.

През седмицата голмайсторът Обамеянг бе продаден на Арсенал, а "жълто-черните" привлякоха за негов заместник Бачуай, който идва под наем от Челси.

Ярмоленко, Дурм и Шмелцер са Контузени.

Прогноза: Кьолн - Борусия Дортмунд 2:3


Фрайбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Шварцвалд", Фрайбург
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Фрайбург не успя да запише престижен успех като гости на Борусия Дортмунд. Южняците водеха до 93-ата минута с 2:1, след като направиха пълен обрат, но допуснаха изравняване в добавеното време на срещата. Въпреки това, двубоят бе девети пореден за Фрайбург без поражение в първенството. В момента хората на Кристиан Щрайх са на 12-то място с 24 точки. Контузени за домакините са Абраши, Раве, Хьофлер, Франц и Нидермайер.

Байер Леверкузен отново се настани на 2-ото място във временното подреждане. В предишния кръг "аспирините" постигнаха втори пореден успех, като този път селекцията на Хайко Херлих се наложиха очаквано с 2:0 у дома над Майнц 05. В момента Байер има 34 точки, но дистанцията спрямо преследвачите е много крехка.

Прогноза: Фрайбург - Байер Леверкузен 2:3


Херта Берлин - Хофенхайм
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Херта записа второ поредно равенство в първенството, като столичани вече три кръга са без успех. Този път "старата дама" направи 0:0 като гост на борещия се за спасение Вердер. Със спечелената точка берлинчани имат 26 и се намират на 11-то място в колоната. Треньорът Пал Дардай няма да може да разчита на Лустенбергер, Ярнстайн и Вайсер.

Байерн Мюнхен се наложи над Хофенхайм с 5:2 в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман започнаха повече от отлично и едва ли някой е очаквал, че ще имат аванс от два гола до 12-ата минута, но за съжаление на Хофе той бе пропилян още преди почивката, когато баварците стигнаха до 2:2, а през втората част довършиха клуба от Зинсхайм. Така Хофенхайм е на 9-то място и остава с 27 пункта, като вече е без успех в четири поредни кръга. Руп е аут за визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин - Хофенхайм 0:1


Шалке 04 - Вердер Бремен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Шалке 04 се наложи с 2:0 при визитата си на Щутгарт в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата. Благодарение на успеха днес, "миньорите" заеха 3-ото място в класирането, тъй като по същото време РБ Лайпциг и Хамбургер завършиха наравно - 1:1. Още в 14-ата минута Налдо засече с глава центриране от непряк свободен удар и прати топката в мрежата. В 19-ата минута Харит бе точен от дузпа и оформи крайния резултат в срещата. "Кралскосините" имат еднакъв актив с Байер Леверкузен, но показателите на "аспирините" са по-добри. Отсъстващи за домакините са Маккени, Инсуа и Кемерих, а Горецка е под въпрос.

Борещият се за оцеляване тим на Вердер записа пети пореден двубой без успех в първенството. Този път "бременските музиканти" направиха нулево домакинско реми срещу Херта. С добавената точка северняците имат 17 точки и се намират на 16-ата позиция, като по регламент, ако завършат на това място, ще трябва да играят бараж за оставане в елитната дивизия срещу третия от Втора Бундеслига. За предстоящата тежка визита с травми са Бартелс, Жанг, Цетерер и Ейлерс.

Прогноза: Шалке 04 - Вердер Бремен 3:1


Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Волфсбург сложи край на поредицата от мачове без успех в Бундеслигата. До предишния кръг тя бе пет мача, но в двубоят си от него "вълците" сразиха с минималното 1:0 като гости коравия новак Хановер 96. Така хората на Мартин Шмид вече имат 23 точки и са на 13-то място в таблицата. Блашчиковски и Траш са контузени, а под въпрос са Виериня, Ориги и Гилавоги.

Седмата загуба за последните 10 кръга бе поводът, който накара ръководството на Щутгарт да уволни Ханес Волф. Новаците отстъпиха с 0:2 у дома от Шалке 04 и остават с 20 точки, като са близо до опасната зона, заемайки 14-то място. Новият наставник на "швабите" е турчинът Тайфун Коркут, който пък до момента никъде не си е тръгвал с положителен баланс от всичките отбори, които е водил в своята кариера, а му предстои да спаси отбора от изпадане. В първия си мач начело на Щутгарт специалистът не може да разчита на Мане, Цимерман и Бадщубер.

Прогноза: Волфсбург - Щутгарт 2:0


Борусия Мьонхенгладбах - РБ Лайпциг
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер

Борещият се за участие в Шампионската лига наесен тим на Борусия Мьонхенгладбах инкасира четвърта поредна загуба далеч от дома. Този път "жребчетата" отстъпиха пред един от преките претенденти в лицето на Айнтрахт с 0:2. Вестфалци остават с 31 точки и за момента се намират на 7-ото място в подреждането. За предстоящия двубой срещу друг пряк съперник за Топ 4 треньорът Дитер Хекинг ще се справя без Бенес, Стрьобъл, Венд, Рафаел, Траоре и Дукуре.

Колебливите изяви на вицешампиона от последния сезон продължават. В предишния кръг РБ Лайпциг не успя да се справи на собствен терен срещу намиращия се в зоната на изпадащите състав на Хамбургер ШФ и двубоят завърши наравно - 1:1. Така "червените бикове" се смъкнаха в подреждането и към момента селекцията на Ралф Хазенхютъл е на 5-ото място с 32 пункта. За тежката визита срещу Гладбах аут са Халстенберг и Колторти.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - РБ Лайпциг 2:2


Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 04.02.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Аугсубрг направи 1:1 като гост на последния в класирането - Кьлон. Това бе четвърто поредно гостуване за хората на Мануел Баум, в което те не могат да спечелят далеч от дома. Клубът от едноименния град заема 8-о място с 28 точки. За предстоящия двубой аут за домакините са Кедира, Гувелю, Коо, Стафилидис и Тейгъл.

Айнтрахт държи здраво курса към посока Шампионската лига. Преди седмица "орлите" постигнаха втора поредна победа в Бундеслигата и не познават вкуса на загубата вече в пет поредни кръга. Този път играчите на Нико Ковач сразиха с 2:0 у дома един от преките съперници в лицето на Борусия Мьонхенгладбах. Така Айнтрахт заема 4-ото място и има 33 точки. Ребич е наказан, а с контузии са, Регясел, Абрахам и Де Гузман.

Прогноза: Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт 1:2


Хамбургер ШФ - Хановер 96
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 04.02.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Саша Щегеман

След четири поредни загуби, отборът на Хамбургер ШФ успя да спечели престижна точка като гост на вицешампиона РБ Лайпциг. Борещият се за оцеляване тим от Севера направи 1:1 в първия двубой на Бернд Холербах начело на "динозаврите". Целта пред ХШФ ще е да избегне угрозата да изпадне, тъй като това ще бъде истински шок за феновете на "червените шорти" да видят за пръв път своите любимци в долния ешелон. В момента клубът от пристанищния град е на предпоследното 17-то място с актив от 16 точки и към момента е на 4 пункта от спасението. Отсъстващи за домакините са Мюлер и Ласога, а под въпрос са Тьолке и Салихович.

Новакът Хановер 96 инкасира първа домакинска загуба от октомври 2017 г. насам. В предишния кръг коравия тим от Долна Саксония загуби с 0:1 регионалното дерби от Волфсбург. Поражението остави хората на Андре Брайтенрайтер с 27 точки, като Хановер 96 е на 10-ото място в колоната. За визитата в Хамбург контузени са Базее, Фелипе и Приб.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Хановер 96 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235