Арсенал е близо до покупката на Обамеянг


Н. Гавазов

Арсенал е близо до покупката на Обамеянг

Арсенал е близо до съгласуване на сделка по привличането на нападателя на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг на стойност 60 милиона паунда. Напомняме, че в събота клубът от Бундеслигата постави ултиматум пред "артилеристите", изразявайки готовност да продаде Обамеянг, но само на своите условия.

Както става известно от английски източници, Арсенал наистина е близо до това да заплати сумата, която иска Борусия. Независимо от двете отклонени предложения, лондонският клуб продължава преговорите със своите колеги от Дортмунд и е готов да увеличи сумата на исканите 60 милиона паунда.

Нещо повече, един от източниците на Скай Спортс съобщава, че нападателят на "артилеристите" Оливие Жиру все още може да бъде включен в сделката с Пиер-Емерик. 31-годишният французин още по-трудно ще претендира за място в състава при евентуален трансфер на габонеца в клуба от "Емирейтс".

Към момента размерът на компенсацията е главно препятствие на пътя на прехода на 28-годишния африканец в Арсенал. Самият Пиер-Емерик отчаяно очаква този трансфер и не иска да остава в Дортмунд, където окончателно влоши отношенията си с треньорския щаб и ръководството.

 

  Сподели
233