Байерн с важна победа като гост на Леверкузен


В. Мухарски

Байерн с важна победа като гост на Леверкузен

Байерн Мюнхен се наложи с 3:1 при визитата си на Байер Леверкузен в двубой от 18-ия кръг на Бундеслигата. Баварците бяха по-добрият отбор почти през цялото време, като едва в последните 20-тина минути "аспирините" заиграха по-прилично и дадоха, макар и малко, повод за радост на феновете на "БайАрена", стигайки до попадение.

Преди това обаче Байерн поведе с 2:0. В 32-ата минута резултатът бе открит. След центриране от корнер Артуро Видал отклони топката, защитник на домакините не я изчисти и Хави Мартинес отблизо разстреля Лено. След час игра Франк Рибери покачи на 2:0 и така гостите съвсем намалиха темпото.

И тогава, когато не се виждаше как домакините могат да стигнат до гол, Кевин Фоланд нанесе хубав, като се стигна до неволен рикошет в Зюле и топката попадна във вратата на Улрайх - 1:2 в 70-ата минута. До края Леверкузен имаха още две добри положения, но в крайна сметка не стигнаха до нов гол. В добавеното време Хамес ознаменува силния си мач с красив гол от фаул, който сам си изработи и по този начин оформи крайния резултат.

  Сподели
225