Дортмунд и Шалке направиха дерби за историята (видео)


В. Мухарски

Дортмунд и Шалке направиха дерби за историята (видео)

Борусия Дортмунд и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 4:4, а двубоят от програмата на 13-ия кръг отговаряше на думата "дерби". Двата тима направиха страхотен мач, в който не липсваше почти нищо.

Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в 12-ата минута, но при повторенията останаха сериозни съмнения, че топката удря ръката на нападателя. Реферите обаче зачетоха гола.  В 18-ата минута Бенжамен Стамбули си вкара автогол, като основна заслуга за това имаше доброто центриране на Нури Шахин. След още две минути и Марио Гьотце се разписа, правейки резултата класически.

През първата част продължи да бъде изключително интересно. В 25-ата Рафаел Герейро заби четвърто попадение и по всичко изглеждаше, че интригата приключва тук. След почивката и гостуващите фенове имаха повод за радост. В началото на второто полувреме попадение на Налдо бе отменено, след намеса на "Видеоасистент рефер". След час игра Гуидо Бургщалер върна един гол, а след още четири минути точен беше и съотборникът му Амин Арит.

В 72-ата Обамеянг получи втори жълт картон и беше изгонен. При последвалото центриране "кралскосините" бяха близо до трети гол, но Вайденфелер показа класа и спаси вратата си, като въпреки намесата му, топката се удари и в гредата. Малко след това Гьотце получи контузия и напусна принудително. Тепърва ще става ясно какво е неговото състояние.

Пет минути преди края Калиджури се освободи от няколко защитници в жълто-черно и след това нанесе точен удар за 4:3. В добавеното време Налдо засече с глава центриране и прати топката неспасяемо във вратата на домакините, оформяйки крайния резултат.

След последния съдийски сигнал се стигна до грозни сцени между играчи на двата отбора, като в крайна сметка положението бе бързо овладяно от съдията, който показа по един жълт картон за играчи на двата тима.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133