Упадъкът на Томас Мюлер


FUTBOL-TV

Упадъкът на Томас Мюлер

През сезон 2009/2010 в състава на Байерн Мюнхен се появи един изключително обещаващ талант. Това беше Томас Мюлер, а надеждите към него бяха да се превърне в топ футболист за отбора, за страната, а и за целия футболен свят. Към момента това изглежда абсурдно. Сезон 2016/2017 бе най-слабият в кариерата на универсалния нападател, а представянето му ще се следи изкъсо през настоящата кампания. Някои букмейкъри като Bet365 дори предложиха опции за трансфер на Мюлер през лятото, но в крайна сметка това не се случи. Томас Мюлер е верен на Байерн Мюнхен и едва ли ще смени тима, но за да бъде в него, трябва да покаже доста повече футболни качества. Преди време сайтът за спортни анализи на Efirbet.com посочи Мюлер като един от най-обещаващите млади таланти и с право, но едва ли можем да го наредим сред най-добрите сега.

Представянето на Томас Мюлер в последните години

Откакто загатна за своите качества, Томас Мюлер не е записвал под 47 мача за сезон в Байерн Мюнхен. Говорим за 7 поредни сезона, в които той е бил ключова фигура в схемата на Байерн. Няма как да не отбележим сезон 2015/2016, в който Мюлер отбеляза 32 попадения в 49 мача. Това бе страхотен актив за него, а офертите не липсваха. Betfair - https://efirbet.com/betfair/ беше сред сайтове, които дадоха най-големи шансове за преминаване на играча в тима на Манчестър Юнайтед. Това обаче не се случи и е напълно логично. Томас Мюлер е талант от школата на Байерн и едва ли иска да смени клубната си принадлежност. Феновете го обичат, той обича мястото си в отбора - какво повече да иска?

Въпросът е не какво иска играчът, а какво би искал наставникът на тима или ръководството. Томас Мюлер записа най-слабия си сезон в Байерн Мюнхен през изминалата кампания. Изигра 42 мача, но в тях се разписа едва 9 пъти - 5 гола в Бундеслигата, 3 в Шампионска лига и 1 попадение за Суперкупата в началото на сезона. Томас Мюлер не успя да покаже познатия голов нюх, а това може да му коства мястото в предни позиции след време. Може би фактът, че направи 14 голови подавания през миналия сезон го задържа в титулярната единайсеторка на Анчелоти. Дали обаче повторно такова представяне ще се приеме добре, предстои да видим. Очаква се Томас Мюлер да бъде в състава за следващите мачове на Байерн Мюнхен, а в Efbet ще откриете опции за залог на тях.

Силните страни на Мюлер


Томас Мюлер е уникален футболист, сам по себе си. Това е така, защото е способен да играе във всяка една атакуваща позиция. Точно затова е голямо богатство за всеки треньор да разполага с Томас Мюлер в състава си. Любимите позиции на немския национал са по дясното крило и зад нападателя. Там е най-силен и опасен. Там е отбелязал най-голямата част от своите попадения. Другите позиции в атакуващата схема също не са му чужди, така че Мюлер е един комплексен нападател. Той ще бъде нужен на Байерн Мюнхен и в предстоящите мачове от новата кампания, където головете му могат да бъдат от решаващо значение. В сайтове като Winbet може да видите какви са предложенията за голмайсторски приз за Томас Мюлер в немската Бундеслига. Ако силата на Мюлер бяха единствено головете, мястото му в основния състав на Байерн щеше да е под сериозна въпросителна. Той обаче има и друга много силна черта, а именно отборната игра. За престоя си в Байерн Мюнхен играчът е записал името си 133 пъти в листата на асистенциите. Това е страхотен актив и показател, който доказва, че Мюлер играе първо за клуба, а след това за себе си. Всеки тим би искал играч с подобни качества.

Къде е проблемът за слабото представяне?

Въпреки многото положителни характеристики в играта на Мюлер, няма как да се отрече, че представянето му куцаше в последната година. Като една от причините може да се изтъкне идването на Карло Анчелоти. Двамата може би не успяха да си паснат много добре и от там спадна нивото в представянето на Мюлер. Едва ли това ще продължи дълго, защото Мюлер е в разцвета на силите си и е наясно, че му предстоят още няколко години футбол на най-високо ниво. В тях ще иска да покаже всичко най-добро от своята игра и нищо чудно той да бъде основен играч за евентуални бъдещи успехи на Байерн Мюнхен.

Томас Мюлер просто не беше във форма миналия сезон. Може да се представи слабо, но това само ще го мотивира да бъде на високо ниво през новата кампания. Експертите от Efirbet припомнят, че през 2010 г. Мюлер бе избран за най-млад играч на Световното първенство, а спечели и наградата за топ голмайстор. Томас Мюлер се е доказал като изключително полезен състезател, а Байерн Мюнхен има нужда от него, както и Мюлер има нужда да бъде в Байерн. Тази връзка няма да се загуби лесно, така че тепърва очаквайте германският футболист да затвори устите на критиците.

  Сподели
359