Дортмунд не успя да победи десет от Фрайбург


FUTBOL-TV

Дортмунд не успя да победи десет от Фрайбург

Фрайбург и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0 в среща от третия кръг на германската Бундеслига. Двата тима изиграха един сравнително скучен мач на "Шварцвалд-щадион", като "жълто-черните" могат повече да съжаляват, тъй като играха с човек повече през голяма част от мача.

Първата част стартира добре, но в 29-ата минута Йорик Раве игра грубо срещу Шмелцер и след видеоповторение - съдията изгони играча на домакините. Футболистът на Дортмунд пък напусна контузен и бе заменен. До края на първата част бе доста скучно, като домакините се затвориха в своята половина, а играчите на BVB не можеха да намерят път към вратата на съперника.

След почивката Дортмунд бе по-активния тим и пропусна няколко добри положения, което им коства две точки. Най-добрата ситуация се откри пред Пулишич в 47-ата минута, но той нямаше късмет да се разпише. Домакините се бранеха добре и на няколко пъти опитаха да застрашат съперника с опасни контраатаки. В крайна сметка Фрайбург остава без победа от началото на шампионата, Дортмунд пък е без загуба, но не е с пълен актив.

  Сподели
123