Дармщад 98 - Шалке 04: Лилиите официално ще изпаднат


Н. Гавазов

Дармщад 98 - Шалке 04: Лилиите официално ще изпаднат

Дармшад 98 - Шалке 04
Стадион: "Джонатан Хеймес", Дармщад
Дата: 16.04.2017г.
Час: 18:30
Съдия: Патрик Итрих

Дармщад 98 допусна четири загуби след победата си над Майнц 05 в началото на март и окончателно лиши феновете си от надежда за спасение. Впрочем, не бяха много тези фенове, които повярваха в евентуално чудо, но нещата изглеждат безнадеждни след последните резултати - последно място в класирането и 17 точки от спасителния бряг. Ако "лилиите" претърпят поражение утре, те официално ще се считат изпаднали от елита, което, впрочем, не се приема за голяма трагедия тук с оглед на бюджета на клуба, трансферната политика, а и административните неразбории в началото на сезона.

Шалке 04 в последните си три мача разочарова феновете си, след това ги зарадва и отново огорчи. След погрома в Бремен последва хубава победа над Волфсбург, но в средата на седмицата "миньорите" бяха победени в Амстердам, с което внесоха и своите щрихи в лошата седмица за немския футбол в Европа. Като цяло, феновете на Шалке 04 се надяват на по-бърз завършек на сезона, в който техните любимци по-скоро изпълняваха ролята на класически средняк, далеч от стандартите си на топ отбор от Бундеслигата.

Нимайер и Чолак няма да играят от домакините. Гостите са без Баба, Налдо, Настасич, Учида, Емболо и Чупо-Мотинг.

Едва ли ще учудим някого, ако кажем, че Шалке 04 е фаворит в мача. Въпреки кадровите проблеми, натоварената програма и слабата форма, разликата в класите на съперниците е толкова голяма, че ще е "светотатство", ако не се доверим на гостите. Напълно реално изглежда победа с два гола разлика за Шалке 04, като сред възможните голмайстори може да включим Бургщалер, а защо не Горецка или Калиджури?

Прогноза: Дармшад 98 - Шалке 04 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181