Класически Дортмунд изяде Хамбургер и грабна трите точки (видео)


FUTBOL-TV

Класически Дортмунд изяде Хамбургер и грабна трите точки (видео)

Борусия Дортмунд постигна важна победа 3:0 над Хамбургер в едно от дербитата на кръга в Бундеслигата. Успехът на "Сигнал Идуна Парк" бе факт след гол на Гонсало Кастро в началните минути и две късни попадения на Шиниджи Кагава и Пиер-Емерик Обамеянг.

Последният на практика успя да се реваншира, тъй като преди това на два пъти пропусна сам срещу вратаря на гостите Рене Адлер и по този начин интригата се запази до самия край.

Иначе още в 13-ата минута резултатът бе открит. Гонзало Кастро от около 25 метра завъртя топката във вратарския ъгъл и изненада Адлер - 1:0. В 81-ата минута Обамеянг се пребори за топката в предни позиции и подаде на останалия сам в наказателното поле Кагава, който хладнокръвно удвои аванса на своя тим. В продължението на мача пък се стигна до отличен извеждащ пас зад защитата на гостите и този път габонецът не сбърка, за да оформи крайния резултат 3:0.

Дортмунд не успя да си върне третото място, тъй като конкурентът Хофенхайм удари лидера Байерн с 1:0 и запази мястото си в тройката.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
151