Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Херта Берлин - Хофенхайм
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 31.03.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямнин Бранд

Проблемите на Херта далеч от дома продължиха и в предишния кръг. Тогава "старата дама" инкасира шеста поредна загуба в гостуване и общо девета за сезона. Този път играчите на Пал Дардай отстъпиха с 2:4 от Кьолн, а след това поражение столичният клуб остава с актив от 40 точки и е на 5-то място в подреждането. С контузии за Херта са Платенхар, Вайсер, Дуда, Лустенбергер, Майер, Курт и Шибер.

Хофенхайм пък постигна четвърта последователна победа у дома, след като в последния си мач от Бундеслигата играчите на младия Юлиан Нагелсман се наложиха с 1:0 над Байер Леверкузен. Така Хофе продължава да поддържа курса към зона "Шампионска лига" и в момента е на 4-то място с 45 пункта.

Прогноза: Херта Берлин - Хофенхайм 1:1


Хамбургер ШФ - Кьолн
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Хамбургер ШФ прекъсна серията си от две поредни победи в шампионата, но въпреки това северняците отново не загубиха. В предишния кръг ХШФ стигна до точка при нулевото реми в гостуването си на Айнтрахт. Така "червените шорти" са с 27 точки и продължават да са на 16-ото място, което изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия. Хунт е аут за домакините.

Кьолн пък прекъсна серията от пет поредни мача без успех в Бундеслигата. В последния си мач "козлите" сразиха у дома с 4:2 амбициозния състав на Херта Берлин. Със спечелените три точки футболистите на Петер Щьогер вече имат общо 37 и се придвижиха до 6-ото място в подреждането. За гостуването в Хамбург с травми за Кьолн са Битенкурт, Хартел, Рисе, Осако и Рудневс, а Леман е наказан.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Кьолн 2:2


РБ Лайпциг - Дармщат
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Вече е ясно, че сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг няма да има сили да се бори с колоса Байерн Мюнхен за първото място. В предишния кръг новаците инкасираха втора поредна загуба и вече в три последователни кръга нямат победа. Този път селекцията на Ралф Хазенхютъл бе надиграна с 0:3 при гостуването си на борещия се за оставане състав на Вердер Бремен. Така РБ Лайпциг си е с 49 точки, заемайки 2-ро място и вече изостава с 13 пункта от лидерската позиция. Гипсон, Клостерман и Вернер са контузени.

Дармщат пък продължава да е най-големият фаворит за директно отпадане. В последния си мач от първенството "лилиите" допуснаха общо 18-та загуба, като този път хората на Торстен Фрингс паднаха с 0:1 от Волфсбург. Есер, Гондорф, Нийемайер, Олиник и Розентал са аут за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг - Дармщат 4:0


Фрайбург - Вердер Бремен
Стадион: "Шварцвалдщадион", Фрайбург
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Новакът Фрайбург записа второ поредно реми и едва пето за настоящата кампания. В предишния кръг южняците поделиха точките с Аугсбург за крайното 1:1. По този начин играчите на Кристиан Щрайх вече имат 35 пункта и са на 8-мо място в класирането. Фьоренбах, Щенцел и Хьофлер са контузени.

Силната серия на Вердер Бремен продължи и в предишния кръг. Тогава "бременските музиканти" постигнаха четвърта победа в последните си пет мача и продължават с всички сили да се борят от угрозата да не играят бараж за оставане в Бундеслигата. Този път възпитаниците на Александър Нури сразиха с 3:0 у дома сензацията РБ Лайпциг. По този начин северняците са на 13-то място в колоната и имат 29 точки, с какъвто актив са още цели три тима. Баргфред, Фритц, Хайрович, Егщайн и Гнарби са с травми за гостите.

Прогноза: Фрайбург - Вердер Бремен 1:1


Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Съставът на Шалке 04 влиза в голямото регионално дерби на Рур в серия от две поредни победи. В предишния кръг "кралскосините" се наложиха с минималното 1:0 като гости на Майнц 05. Така играчите на Маркус Вайнцийрл вече имат 33 точки и са на 9-то място в колоната, като това със сигурност не кореспондира на амбициите на Шалке. Добрата новина е, че зона "Европа" е на дистанция от 4 пункта преди настоящия кръг. За горещия сблъсък с контузии за домакините са Баба, Налдо, Учида, Аого и Емболо.

Отборът на Борусия Дортмунд пък постигна шести успех за последните си 10 мача в първенството. Този път "жълто-черните" победиха трудно с 1:0 предпоследния Инголщат. След тази победа играчите на Томас Тухел се придвижиха само на 3 точки от 2-ото място, като вестфалци продължават да са 3-ти с 46 пункта. С травми за големия регионален сблъсък са Ройс, Гьотце и Роде.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:2


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 01.04.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Харм Осмерс

Отборът на Айнтрахт успя да прекъсне тежката серия от пет поредни загуби, която сериозно удари по евроамбициите на състава от Франкфурт. В последния си мач от първенството играчите на Нико Ковач, обаче, отново не победиха, като този път извъртяха нулево реми у дома срещу борещия се да избегне бараж за оставане в елитната дивизия тим на Хамбургер ШФ. Така Айнтрахт има 36 точки и вече се смъкна на 7-ото място в класирането. По всичко личи, че спадът във формата на клуба се дължи на кадровите проблеми, тъй като в лазарета са Андерсон, Регасел, Хасебе, Медойевич и звездата Алекс Майер.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в шампионата. Този път "жребчетата" отстъпиха с 0:1 у дома от шампиона и лидер в подреждането Байерн Мюнхен. Така възпитаниците на Дитер Хекинг остават с 32 точки и са на 10-та позиция в таблицата. С травми за Гладбах са Дукуре, Джонсон, Крамер и Шулц.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215