Мюлер: Футболистите са като стока


Н. Гавазов

Мюлер: Футболистите са като стока

Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер изрази недоволството си от евентуалното разполагане на телевизионни камери в съблекалните и сподели мисли за парите, които се плащат в китайското първенство.

"Камери в съблекалните е прекалено за мен. Надявам се да съм завършил кариерата си преди това да се случи. Камерата няма какво да пропусне в съблекалнята. Един отбор живее в съблекалнята, какво се случва там не представлява интерес за никой друг. Камерите в съблекалните са нещо ненормално", заяви Мюлер.

"Китай? Сумите, които се плащат там са абсурдни. Нито един човек не струва толкова пари. Модерните футболисти са като стока. Но това не трябва да влияе на нас. Сам ще се поставиш под голямо напрежение, ако започнеш да мислиш за своята трансферна стойност", каза още немецът.

"Лично аз не се безпокоя по този повод. За мен футболът е да се забавляваш на терена, да помагаш на съотборниците си и да печелиш нещо. Но трябва да осъзнаеш, че си част от бизнес, когато си футболист. Ние сме част от един голям цирк. Не бива да позволяваш това да те натоварва, в противен случай ще полудееш", завършва Мюлер.

 

  Сподели
202