Майнц 05 - Борусия Дортмунд: Гостите трябва да вземат своето


Н. Гавазов

Майнц 05 - Борусия Дортмунд: Гостите трябва да вземат своето

Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 29.01.2017г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Цвайер


Последната среща от кръга ще се проведе в Майнц, където колективът на Мартин Шмид ще приеме този на бившия си наставник Томас Тухел.

Майнц 05 проведе сравнително добре първата част на сезона, но забави оборотите през последния месец на миналата година. В този период "петиците" записаха 4 поражения и биха само Хамбургер, което ги отдалечи от топ 6 и сега те се намират на 11-та позиция в класирането. В миналия кръг хората на Мартин Шмид бяха домакини Кьолн - тим от своята черга, но не успяха да вземат мача, така че в редиците на феновете вече се усеща безпокойство, защото опасната зона не е толкова далече.

Добрите новини за Борусия Дортмунд са две. Първата е, че хората на Тухел успяха да вземат трите точки при гостуването си на Вердер в миналия кръг. Труден мача, в който силно се усещаше присъствието на Пиер-Емерик Обамеянг. С този успех Борусия успя да се доближи до топ 4, откъдето я делят само точка. Втората новина е, че Габон отпадна от домашния Купата на Африка 2017, а това означава, че Обамеянг се завръща и ще вземе участие в утрешния двубой.

Явен фаворит в мача е Борусия Дортмунд. Трудно е да търсим интрига в среща между прогресиращ отбор и такъв, който влоши формата си, така че съветът ни е да се доверим на гостите.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150