Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - мачовете във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - мачовете във вторник

Борусия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 20.12.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Гуидо Винкман

Борусия Дортмунд се завръща на "Сигнал Идуна Парк", за да посрещне Аугсбург. Хората на Томас Тухел проведоха последните си два мача от Бундеслигата на гости на Кьолн и Хофенхайм, където направиха равенства, а това ги изпрати чак на пето място, на точка от третия Херта и на два пункта пред седмия Кьолн.

Аугсбург имаше хубав ноември, в който не допусна загуба, записвайки победа и три равенства, а това отдалечи тима от опасната зона. В последните два кръга баварците постигнаха два изненадващи резултата. Първо, Аугсбург претърпя поражение при гостуването си на слабака Хамбургер, а след това победи у дома Борусия Мьонхенгладбах.

Борусия има отлична статистика срещу Аугсбург. Дортмундчани спечелиха 9 от последните си 11 мача, като отбелязаха два гола в девет срещи от тази серия.

Не може да има никакво съмнение, че Борусия е фаворит в мача. Хората на Томас Тухел са класен отбор, формата им е отлична (равенство и при гостуването на Реал Мадрид), така че всичко сочи победа за тях. Ако домакините не подценят своя съперник, очакванията са Борусия да вкара поне два гола.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Аугсбург 3:0

 


Борусия М'гладбах - Волфсбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 20.12.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Роберт Кампка

Очакванията към двата отбора бяха по-големи преди старта на сезона, но в крайна сметка Борусия и Волфсбург разочароваха с представянето си и с чиста съвест може да кажем, че това са двата главни провала през първата част на кампанията. В известна степен този мач е и дерби - заради равностойността на съставите, съседството в таблицата и моментната форма.

Борусия влиза в двубоя след загуба при гостуването си на Аугсбург и в ужасна серия от само една победа в последните си десет срещи във всички турнири. За 15 мача "кончетата" събраха 16 точки и са 13-ти в класирането.

Почти същото е положението с Волфсбург. "Вълците" победиха Айнтрахт през уикенда и това бе първи успех за последните шест двубоя, с четири загуби в този период. Хората на Валери Исмаел имат само 13 точки и са 15-ти в класирането.

Бихме отдали леко предимство на Борусия, но само заради това, че "кончетата" са домакини. Иначе по никакъв начин хората на Андре Шуберт не превъзхождат съперника си, така че съветът ни е да бъдем много внимателни по отношение на категоричността си към "единицата" в мача.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Волфсбург 1:0

 

 

Хамбургер - Шалке 04
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 20.12.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Йохен Дреес

Борещият се за своето оцеляване Хамбургер посреща Шалке 04, който през този сезон се представя много под стандартите си. "Динозаврите" се намираха в ужасна дупка към края на ноември, но завършиха месеца с две равенства, а започнаха декември с първите си две победи в лигата. През уикенда Хамбургер загуби гостуването си на Майнц 05, но така или иначе нещата не изглеждат толкова ужасни както преди месец, когато тимът имаше само две точки от първите си десет двубоя.

Шалке 04 започна колебливо сезона, след това влезе в серия от 8 победи и едно равенство в девет мача във всички турнири, но "миньорите" попаднаха в тотална дупка в последните си 4 мача, в които взеха само една точка. През уикенда Шалке 04 дори не успя да победи Фрайбург у дома си и така събра 18 точки, установявайки се на 11-то място в класирането.

Това ще е 96-та среща между тези два славни отбора. Шалке 04 има 37 победи, а Хамбургер - 35 успеха. Гостите имат по-голяма класа, но моментната им форма е много лоша. Логичното е да се доверим на "миньорите", тъй като противникът е много удобен за прекратяване на лошата серия, но съмненията по отношение на Шалке 04 са големи и за това съветът ни е да използваме двоен знак в мача.

Прогноза: Хамбургер - Шалке 04 1:1

 


Айнтрахт - Майнц 05
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 20.12.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Гюнтер Перл

Двата отбора влизат в мача с различно настроение. Айнтрахт претърпя поражение при гостуването си на Волфсбург, което се прие като изненада, с оглед на лошата форма на "вълците". Преди това баварците направиха две равенства, но въпреки тази лоша серия, "орлите" се намират в добра позиция за атака на място в топ 4 - франкфуртци са шести, на точка от четвъртия Херта.

Майнц 04 победи Хамбургер у дома си през уикенда и така сложи край на трите поредни загуби в Бундеслигата. "Петиците" остават добре комплектован отбор с ясна визия на играта и са в средата на таблицата, на шест точки от съперника си. Проблемът на Майнц се оказа Лига Европа, просто тимът не успя да се справи с допълнителното натоварване от мачовете в четвъртък.

Гостите имат само една победа тук за последните 24 мача и логичното е да се доверим на домакините, още повече, че те са по-нагоре в таблицата. В допълнение, "орлите" нямат загуба на "Комерцбанк Арена" през сезона, което още повече би ни накарало да посегнем към "двойката". От друга страна Майнц 05 е упорит отбор, който не се предава, така че почитателите на изненадите могат да потърсят и знак "Х" като атрактивна алтернатива на "1"-та.

Прогноза: Айнтрахт - Майнц 05 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
95