Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хофенхайм - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 16.12.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Хофенхайм продължава да е една от приятните изненади в Бундеслигата дори два кръга преди края на есенния полусезон. Играчите на 29-годишния Юлиан Нагелсман вече са единственият непобеден тим от началото на кампанията. В предишния кръг Хофе извъртя 0:0 като гост на Айнтрахт Франкфурт, с което вече има 26 точки и заема 4-то място във временното класиране. Контузен за домакините е единствено Демирбай.

Явно поизморени от тежката визита на Реал Мадрид играчите на Борусия Дортмунд отново не успяха да победят Кьолн като гости, но поне и не загубиха. "Жълто-черните" спасиха точката за крайното 1:1 след нов гол на възвръщащия старата си форма Марко Ройс в последната минута. С добавената точка вестфалци вече имат 25 пункта и продължават да са на 6-та позиция в колоната. Наставникът на тима Томас Тухел има сериозни проблеми най-вече в дефанзивен план няма да може да разчита на Бюрки, Бартра, Дурм, Герейро, Пишчек, Сократис, Суботич, Кастро, Роде и Шахин.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 2:2


Майнц 05 - Хамбургер ШФ
Стадион: "Опе Арена", Майнц
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Негативната серия на Майнц 05 продължи и в предишния кръг, когато предвожданият от Мартин Шмид тим инкасира трета последователна загуба. Този път "червените" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах и по този начин тимът вече има четири поражения в последните си пет срещи в Бундеслигата. В момента Майнц е с актив от 17 точки и е на 10-ото място в подреждането. Бергрийн е контузен за домакините, а Гбамин е наказан.

Хамбургер ШФ пък започна да се събужда и в последния си мач в първенството "динозаврите" постигнаха втора поредна победа и вече в четири поредни кръга тимът от северния пристанищен град няма поражение. Този път ХШФ се наложи с минималното 1:0 у дома над Аугсбург. Въпреки новите три точки, "червените шорти" остават под чертата, заемайки 16-ото място с 10 пункта, но спасителните позиции вече са в непосредствена близост и при по-добро стечение на обстоятелствата играчите на Маркус Гисдол могат да посрещнат новата 2017-та година извън зоната на изпадащите. Адлер и Клебер са контузени, а с наказания са Джуру и Холтби.

Прогноза: Майнц 05 - Хамбургер ШФ 1:1


Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щелер

След трите поредни равенства в първенството, отборът на Аугсбург допусна и поражение на терена на Хамбургер ШФ с 1:0. Така играчите на Дирк Шустер остават с 14 точки и към момента заемат 13-ото място в подреждането. С травми в състава на баварците са Калсен-Бракер, Опаре, Каюби, Бобадия и Финбогасон, а наказан е Кор.

Борусия Мьонхенглабах пък най-накрая успя да сложи край на негативната серия от осем поредни мача в Бундеслигата без победа. В последния си мач в шампионата "жребчетата" се наложиха у дома с 1:0 над Майнц 05 след гол на бранителя Кристенсен в последната четвърт на двубоя. Така хората на Андре Шуберт вече имат 16 точки, но продължават да заемат незавидната за тях 12-та позиция в таблицата. За гостуването на Аугсбург отсъстващи са Дукуре, Херман, Джонсън, Шулц и Траоре.

Прогноза: Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 0:1


РБ Лайпциг - Херта Берлин
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Сензацията на сезона в германската Бундеслига РБ Лайпциг си намери майстора. Доскорошният лидер в подреждането загуби изненадващо с 0:1 при гостуването си на последния Инголщат. Единственото попадение падна още в началото на мача, а по този начин играчите на Ралф Хазенхютъл записаха първа загуба от старта на първенството, която сложи край и на серията им от осем поредни победи. Заради по-лошата голова разлика спрямо Байерн, "червените бикове" вече са 2-ри, въпреки че имат еднакъв точков актив от по 33 пункта, а директният двубой между двата отбора е след няколко дни. Иначе за настоящата среща с контузии за домакините са Компер, Гибсон, Клостерман и Пападопулос.

Серията от шест поредни домакински победи на Херта Берлин бе прекършена в предишния кръг, когато "старата дама" допусна изненадваща загуба с 0:1 от борещия се за оцеляване тим на Вердер Бремен. Макс Крузе вкара гола в 42-ата минута след груба грешка в отбраната на столичани. Така селекцията на Пал Дардай продължава да е с актив от 27 точки, като засега берлинчани запазват 3-ото място. Аут за тежката визита в Лайпциг са Кьорбер, Бруукс, Лангкамп и Дуда.

Прогноза: РБ Лайпциг - Херта Берлин 2:2


Шалке 04 - Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Шалке 04 игра 86 минути с човек по-малко срещу Байер Леверкузен, но рухна в предпоследната минута, инкасирайки попадение за домакинската загуба с 0:1. Поражението бе второ поред за "кралскосините", които остават с актив от 17 точки и към момента са на 10-то място в колоната. С контузии за селекцията на Маркус Вайнцийрл са Коке, Настасич, Учида, Ди Санто, Емболо и Хунтелаар, а Налдо е наказан.

Новакът Фрайбург стигна до измъчена домакинска победа в предишния кръг, след като се наложи с 1:0 над Дармщат след гол в последните минути на срещата. Така хората на Кристиан Щрайх вече са с актив от 19 пункта и са на 9-ото място в таблицата. С травми за южняците са Кемпф, Нидемайер и Филип.

Прогноза: Шалке 04 - Фрайбург 2:0


Вердер Бремен - Кьолн
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Борещият се за оцеляване Вердер Бремен успя да сложи край на серията от шест поредни домакински победи на Херта Берлин, когато "бременските музиканти" победиха с минималното 1:0. Макс Крузе вкара гола в 42-ата минута след груба грешка в отбраната на столичани. Със спечелените важни три точки играчите на Александър Нури вече имат 14 пункта и са на 14-то място в подреждането. С контузии за северняците са Калдирола и Хайрович.

Кьолн бе близо до победата срещу гранда Борусия Дортмунд, но "козлите" изтърваха пълния комплект точки в последната минута за крайното 1:1. Футболистите на Петер Щьогер са 7-ми с 23 точки. За гостуването в Бремен аут за Кьолн са Хорн, Марох, Битенкурт, Леман и Рисе, Йозчан е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Кьолн 1:1


Волфсбург - Айнтрахт Франфкрут
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 17.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Обръчът около Волфсбург продължава все по-стряскащо да се затяга. В последния кръг "вълците" очаквано бяха разбити с 0:5 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. По този начин отборът записа втора поредна загуба и общо осма от началото на сезона. Напълно логично Волфсбург е в дъното на класирането, намирайки се на 15-ото място, което е непосредствено над зоната на изпадащите. Играчите на Валериен Исмаел са с 10 точки и със сигурност отборът ще трябва сериозно да се преобрази през пролетния дял на шампионата. С контузии в състава на Волфсбург са Шафер, Азаоуи и Дидави.

Айнтрахт извъртя второ поредно равенство в Бундеслигата, но въпреки това играчите на Нико Ковач се непобедени вече в осем поредни срещи. Този път тимът от Финансовата столица на Европа направи 0:0 у дома с коравия тим на Хофенхайм. Айнтрахт продължава да е на 5-то място в класирането с актив от 26 точки. За гостуването на Волфсбург с травми са Андерсон, Регясел, Рус, Тавата, Варела, Блум, Герецгихер, Флум, Медойевич и Стендера, а с наказание е Чандлър.

Прогноза: Волфсбург - Айнтрахт Франкфурт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258