Шалке 04 - Байер: Везните са наклонени в полза на домакините


Н. Гавазов

Шалке 04 - Байер: Везните са наклонени в полза на домакините

Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.12.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Дениз Айтекин

Шалке 04 и Байер ще закрият кръга в Бундеслигата, което е отличен избор от страна на организаторите на програмата. Да, двата тима позагубиха малко от своя миналогодишен блясък и са много далече от топ 4, за където бяха абонати до скоро, но магията на това дерби витае във въздуха, а и паритета в силата предвещава да станем свидетели на един от най-интересните мачове в кръга.

Шалке 04 преживява труден период на старта на сезона, когато допусна пет поредни загуби, но "миньорите" влязоха в час през октомври и записаха седем мача без поражение, спечелвайки пет двубоя в този период. Краят на тази серия дойде през миналия уикенд, при гостуването на лидера РБ Лайпциг, като голяма вина за поражението от 2:1 лежи и на съвестта на главния съдия, който даде най-спорната дузпа на сезона. След тези резултати Шалке 04 се намира на осма позиция, но на седем точки от топ 6 и на девет пункта от зоната на Шампионска лига.

Байер Леверкузен има същия брой точки като своя съперник, отстъпвайки само по голова разлика. "Аспирините" не преминаха през някакви апокалиптични периоди като своя съперник, но за сметка на това лъкатушенията са чести и краткосрочни. Например, Байер с лекота победи Борусия Дортмунд по-рано през сезона, но веднага след това претърпя поражение в Бремен и класическа домакинска загуба от Хофенхайм. Дори в последните си три мача леверкузенци показват непостоянство - хората на Роджер Шмид въпреки пораженията играха блестящо срещу РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен и много безлично при домакинството си на Фрайбург, което не им позволи да победят "соколите".

И двата утрешни съперника имат сериозни кадрови проблеми. Домакините не могат да разчитат на контузения Емболо, Коке и Хунрелаар, а Хьоведес е наказан. Гостите са без Белараби, Фоланд, Бендер, Мехмеди и Кампл, които се намират в лазарета.

Очакванията са за равностоен двубой, достоен да закрие кръга в Бундеслигата. Байер Леверкузен е непобеден от Шалке 04 в последните четири мача между двата отбора и освен това "аспирините" спечелиха последната си визита си тук. Статистиката е важно нещо, но в момента домакините изглеждат като по-солиден тим и в по-добра форма от съперника си. Подкрепата от страна на трибуните е допълнителен мотив малко повече да наклоним везните в полза на "миньорите".

Прогноза: Шалке 04 - Байер Леверкузен 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131