Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Шалке - Дармщат
Стадион: "Фелтинс Арена"
Дата: 27.11.2016
Час: 16:40
Съдия: Франк Виленборг


Започващият да намира себе си Шалке посреща в 12-я кръг на Бундеслигата борещият се за оцеляването Дармщат. "Кралско сините" не започнаха добре кампанията и дори бяха в зоната на изпадащите първите 5 кръга, но след това дойде съживяване и от 6 мача в първенството имат 4 победи и две равенства, което ги изкачи на 11-то място. В Лига Европа положението също е положително, след като тимът от Гелзенкирхен е безапелационно на първо място в групата си с 5 успеха. За домакините Емболо, Учида, Коке и Клаас-Ян Хунтелаар са аут, а Франко Ди Санто е под въпрос.

Дармщат е типично домакински отбор, чийто точки са изцяло от двубоите на свой терен и благодарение на тях засега са над зоната на изпадащите. Положението в гостуванията за "лилиите" е трагично с 5 загуби от 5 мача. В лазаарета на скромния тим се намират Феликс Плате, Роман Безяк, Ян Розентал и Имануел Хьон.

Ако гледаме позицията на съперниците не бихме били толкова сигурни в победата на Шалке, но все пак класата на домакините и по-добрата им форма ни карат да прогнозираме категорична победа "кралско сините".

Прогноза: Шалке - Дармщат 3:1


Херта - Майнц
Стадион: "Олимпиащадион"
Дата: 27.11.2016
Час: 18:30
Съдия: Гидо Винкман



Борещите се за евротурнирите Херта Берлин и Майнц 05 ще закрият настоящият кръг на Бундеслигата с мач помежду си. Домакините се намират на 6-та позиция в таблицата с 21 точки, колкото имат още Борусия Дортмунд, Кьолн, Хофенхайм и Анйтрахт Франкфурт, така че битката в горната половина на таблицата е ожесточена. В състава на столичния тим има няколко липсващи играчи в лицето на Ондрей Дуда, Коербер и Пер Скийлбред, а Мичел Вайзер пък е под въпрос.

Майнц може да бъде доволен от своето 8-мо място в класирането, макар че едва ли футболистите ще се откажат да се борят за европейските места. Топ 6 е само на 3 точки, така че един евентуален успех в неделя ще изравни гостите с техния съперник. Основен проблем за състава са многото липсващи, тъй като с контузии са Кристиан Клеменс, Емил Бергрийн, Суат Сердар, Дани Латца и Йошинори Муто, а пък наказани са Щефан Бел и Даниел Бросински.

Херта играе много успешно пред своя публика и засега има 100% актив от мачовете на "Олимпиащадион" в Бундеслиата - 5 победи от 5 двубоя. Майнц от своя страна ще е с немалък брой отсъстващи играчи, така че очакваме комфортен и лесен успех за домакините.

Прогноза: Херта - Майнц 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230