Фактите говорят преди Дортмунд срещу Байерн


FUTBOL-TV

Фактите говорят преди Дортмунд срещу Байерн

Тази събота предстои едно от най-големите дербита в Европа. Борусия Дортмунд приема Байерн Мюнхен в среща от 11-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят стартира в 19:30 часа, българско време и ще може да се гледа на живо в сайта Futbol-tv.

Ето какви са фактите преди големия сблъсък:

Петият срещу първия във временното класиране, като победа ще даде на "жълто-черните" сериозен шанс за атака на топ местата в класирането. Двубоят противопоставя най-доброто нападение (25 гола за Дортмунд) срещу второто такова (24 попадения за Байерн).

Борусия Дортмунд вече 26 мача е непобеден домакин. Последното поражение насред "Сигнал Идуна Парк" е на 4 април 2005 година и то именно от Байерн Мюнхен. Баварците от своя страна са спечелили седем от последните си осем гостувания в Бунгеслигата и гонят 14 поредна победа за първенство.

В състава на "жълто-черните" има няколко играчи, които се възстановяват от травми - Бендер, Ерик Дурм и Суботич почти сигурно пропускат двубоя. За гостите от Мюнхен аут за дербито е единствено Коман.

В последните 94 мача, положението е следното - 23 победи за Дортмунд, 29 равенства и 42 успеха за Байерн.

Реферът: Тобиас Щийлер е на 35 години, родом от Хамбург и ще ръководи сблъсъка. Ще му асистират д-р Маркус Йоленбек, Саша Тийлерт и Гуидо Клеве.

Стадион: Билетите за "Сигнал Идуна Парк" отдавна са разпродадени, като точната бройка е 81 360 фенове.

Най-сериозна домакинска победа: На 3 юни, 1967 година - Борусия разгромява Байерн с 4:0.

Повече информация за това дерби - вижте нашите прогнози.

  Сподели
396