Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 04.11.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Тимът на Херта инкасира втора загуба от началото на сезона. В последния си двубой в шампионата столичани отстъпиха с минималното 0:1 като гости на също много добре представящия се до момента състав на Хофенхайм. Поражението остави играчите на Пал Дардай с актив от 17 точки, като "старата дама" е на 5-ото място в подреждането. Дарида, Кьорбер, Лангкамп и Калу са контузени, а Щокер е с наказание.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах записа четвърти последователен двубой без победа в Бундеслигата и второ поред нулево равенство у дома. Този път "жребчетата" не успя да се наложат у дома над тима на Айнтрахт Франкфурт. В момента хората на Андре Шуберт се намират на 11-ата позиция с 12 точки. В лазарета на Гладбах са Дукуре, Домингес, Кристенсен, Траоре, Шулц и Дърмич.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Байер Леверкузен - Дармщат
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Байер Леверкузен прекъсна серията от две поредни загуби в първенството и в предишния кръг "аспирините" осъществиха пълен обрат в заключителните минути на мача, надигравайки като гост тима на Волфсбург с 2:1 за първи път от шест години насам. Пълният комплект от точки изкачи селекцията на Роджър Шмид на 10-ото място, където Байер е с 13 пункта. През седмицата тимът спечели и с 1:0 гостуването си на Тотнъм в двубой от Шампионската лига. С контузии за домакините са Поянпало, Белараби, Арангис, Крузе, Бендер и Юрченко, а Воланд е наказан.

Дармщат допусна пета загуба за кампанията, като този път "лилиите" бяха надиграни с 0:2 у дома от сензацията до момента РБ Лайпциг. След това поражение играчите на Норберт Майер остават с актив от 8 точки и са на 14-то място в подреждането, което само с две позиции над опасната зона. С травми за Дармщат са Розентаал и Плат.

Прогноза: Байер Леверкузен - Дармщат 2:0


Фрайбург - Волфсбург
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Новакът Фрайбург развали негативната поредица от четири поредни загуби далеч от дома и в предишния кръг южняците спечелиха първото си гостуване, надигравайки с 3:1 Вердер Бремен. По този начин възпитаниците на Кристиан Щрайх събраха 15 точки на сметката си и се придвижиха до 8-ото място в колоната, а може би сега е най-подходящият момент за домакинство на непостоянния Волфсбург още повече, че южняците са със 100%-ов актив от точки на свой терен от старта на сезона. Кемпф и Нилсен пропускат настоящия двубой.

Падението на Волфсбург продължи и в предишния кръг, когато "вълците" допуснаха пълен обрат у дома в последните минути за крайното 1:2 срещу Байер Леверкузен и загубиха за първи път на собствен терен от този съперник от шест години насам. Поражението остави Волфсбург с актив от едва 6 точки и тимът е на 16-ото място в класирането. През седмицата стана ясно, че почти сигурният нов треньор на "вълците" ще е уволненият наскоро от Хамбургер ШФ Бруно Лабадия. За далечното гостуване на юг срещу Фрайбург отсъстващи за отбора са Виериня, Бруно Енрике, Траш, Азаоуи, Дидави, Аскес и Йунг.

Прогноза: Фрайбург - Волфсбург 1:1


Инголщат - Аугсбург
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Инголщат записа седма загуба за сезона, след като в предишния кръг баварците отстъпиха с 0:2 като гости на Майнц 05. Така играчите на Маркус Каучински, което бъдеще начело на тима става все по-несигурно, заемат предпоследното 17-то място в класирането с актив от едва 2 точки и все още Инголщат няма победа от началото на сезона. Моралес и Ортаг са контузени, а Кристиансен е наказан за домакините.

Аугсбург също инкасира поражение, след като отстъпи с 3:1 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Така селекцията на Дирк Шустер няма победа в последните си четири срещи в първенството, като негативната поредица смъкна отбора на 13-ото място с 8 точки. За второто поред регионално дерби отсъстващи за Аугсбург са Калсен-Бракер, Фридрих, Каюби и Финбогасон.

Прогноза: Инголщат - Аугбсург 1:1


Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Хамбургер продължава да разочарова с изявите си. Някогашният европейски клубен шампион инкасира седма загуба от началото на сезона, след като във втори пореден кръг "червените шорти" отстъпиха с 0:3, като този път хората на Маркус Гисдол бяха надиграни от Кьолн. Така след първите 9 кръга на сезона тимът от пристанищния град е на последното 18-то място с едва 2 точки и без записана победа. В лазарета на северняците е Спахич, а Ууд е наказан.

Пред почти 81 000 души Борусия Дортмунд не успя да спечели голямото Рурско дерби у дома срещу Шалке 04, а сблъсъкът не излъчи победител за крайното 0:0. Това бе трето поред реми за "жълто-черните" в първенството, а вестфалци нямат успех в четири последователни срещи. Отборът заема 6-ото място в подреждането с актив от 15 точки и е на цели 8 пункта от лидера Байерн. През седмицата Борусия надигра с 1:0 у дома Спортинг Лисабон и си гарантира участието в следващата фаза на Шампионската лига. Ройс, Бендер, Шмелцер, Дурм и Суботич продължават да са контузени.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд 1:2


Айнтрахт Франкфурт - Кьолн
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Отборът на Айнтрахт извъртя нулево реми в последния си мач в шампионата. Играчите на Нико Ковач спечелиха точка като гости на Борусия Мьонхенгладбах. В момента Айнтрахт е на 7-ото място с 15 пункта. Аут за домакините са Андерсон, Рус, Варела, Флум, Герцингер, Стендера и Ребич.

Водещият голмайстор на Бундеслигата Антони Модест направи нов силен мач за Кьолн, в който реализира два гола, с които помогна за победата с 3:0 над гостуващия Хамбургер ШФ в последната среща от 9-ия кръг. С новите три точи "козлите" вече имат 18 и са на 4-ата позиция в таблицата. Наставникът Петер Щьогер няма да може да разчита на Марох и Битенкурт.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Кьолн 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203