Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 21.10.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Гюнтер Перл

Отборът на Хамбургер ШФ успя да прекъсне негативната серия от пет поредни загуби, но "червените шорти" отново не успяха да спечелят и завършиха 0:0 като гости на коравия тим н Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки точката, положението на "динозаврите" не е никак розово и след първите 7 кръга на сезона отборът от пристанищния град е един от двата клуба до момента, които все още нямат победа в актива си. Играчите на наскоро назначения Маркус Гисдол са на предпоследното 17-то място с едва 2 точки. Джуру е контузен, а Клебер е с наказание за ХШФ.

Айнтрахт демонстрира характер в последния си мач от Бундеслигата, който бе домакинство на шампиона Байерн Мюнхен. Възпитаниците на Нико Ковач на два пъти изоставаха в резултата, но в крайна сметка успяха да спечелят точка за крайното 2:2, въпреки че играха близо половин час с човек по-малко. В момента Айнтрахт заема 8-ото място в колоната с 11 точки. За гостуването в Хамбург аут са Андерсон, Рус, Варела, Блум, Флум, Стендера, Буняки и Ребич, а Хущи е наказан.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Байер Леверкузен - Хофенхайм
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 22.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Серията от две поредни победи на Байер Леверкузен приключи в предишния кръг, когато "аспирините" отстъпиха донякъде изненадващо с 1:2 при визитата си на Вердер Бремен. Така играчите на Роджър Шмид си останаха с 10 точки, които им отреждат 10-ото място в таблицата. За настоящия двубой с травми за Байер са Белараби, Юрченко и Похянпало.

Силната серия на Хофенхайм продължава. В последния си шампионатен двубой селекцията на младия Юлиан Нагелсамн постигна трета поредна победа, а освен това Хофе няма загуба от началото на сезона. Този път тимът от Зинсхайм се наложи у дома с 2:1 над новака Фрайбург. Така Хофенхайм заема 6-ото място с 13 точки. Аут за гостите за настоящия двубой са Швеглер и Ут.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хофенхайм 3:2


Дармщат - Волфсбург
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 22.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Слабата серия на Дармщат далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "лилиите" записаха четвъртото си поражение за сезона, отстъпвайки този път на Майнц 05 с 2:1. Поражението остави момчетата на Норберт Майер с 5 точки и така Дармщат се намира непосредствено над чертата, заемайки 15-то място. Контузени за домакините са Розентал и Плат.

Волфсбург записа шести пореден двубой без победата в първенството, като в предишния кръг "вълците" паднаха с 0:1 у дома от новака РБ Лайпциг. Поражението остави Волфсбург на 16-ото място с едва 6 точки, а ръководството взе решение да уволни Дитер Хекинг, който постигна немалко начело на клуба от Долна Саксония. В момента временно постът бе поет от Валериен Исмаел, а сред фаворитите са Андре Вилаш-Боаш и Марк Вилмотс. За гостуването на Дармщат аут са Йунг, Азаоуи, Брекало, Дидави и Гилавоги.

Прогноза: Дармщат - Волфсбург 0:1


Фрайбург - Аугсбург
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 22.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Новакът Фрайбург продължава да изпитва сериозни трудности при гостуванията и в предишния кръг южняците инкасираха четвърта поредна загуба далеч от дома. Този път Фрайбург отстъпи с 1:2 от Хофенхайм. Радостното за тима е, че пък е безпогрешен до момента на своя стадион и има 100%-ов актив от победи. Фрайбург се намира на 11-то място с 9 точки. В лазарета на отбора са Кемпф, Кюблер и Нилсен.

Аугсбург направи домакинско 1:1 срещу състава на Шалке 04. С добавената точка баварците вече са с 8 пункта и са на 12-ото място в подреждането. За настоящия двубой наставникът Дирк Шустер няма да може да разчита на Калсен-Бракер, Фридрих, Гувелю, Каюби и Бобадия.

Прогноза: Фрайбург - Аугсбург 1:0


Херта Берлин - Кьолн
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 22.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Добрата серия на Херта Берлин продължи и в последния мач на столичани в Бундеслигата. В него "старата дама" успя да си тръгне с точка от тежката визита в Дортмунд на Борусия за крайното 1:1, а домакините изпуснаха и дузпа. Така селекцията на Пал Дардай има 14 точки и заема 4-ото място във временното класиране. С травми за берлинчани са Кьорбер, Дарида, Дуда и Лустенбергер, а Щокер е наказан.

След двете поредни равенства в шампионата, Кьолн записа четвърти успех за сезона. В предишния кръг "козлите" надвиха у дома с 2:1 състава на Инголщат, като по този начин футболистите на Петер Щьогер продължават да са непобедени от началото на сезона, като в момента Кьолн се намира на 2-ото място в подреждането с актив от 15 точки, което е с 2 по-малко от лидера Байерн Мюнхен. Йойич е единственият отсъстващ за гостите.

Прогноза: Херта Берлин - Кьолн 1:1


Инголщат - Борусия Дортмунд
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 22.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Инголщат се закотви здраво на последното 18-то място в подреждането, след като в предишния кръг баварците инкасираха шеста поредна загуба. Този път футболистите на Маркус Каучински отстъпиха с 1:2 като гости на Кьолн, а бъдещето на треньора е сериозно под въпрос и при очаквана нова загуба от настоящия съперник, най-вероятно ще се стигне до треньорска рокада в тима. Контузени за домакините са Бунтич и Ортаг.

Борусия Дортмунд записа зрелищно реми в последния си мач от Бундеслигата, завършвайки 1:1 с Херта. Двубоят ще се запомни и с пропуснатата дузпа от Пиер-Емерик Обамеянг, както и с двата червени картона в края на срещата - по един за футболисти на всеки от отборите. Следва да се отбележи и фактът, че това бе 25-ти мач поред за Борусия, в който вестфалци не познават вкуса на загубата на собствена сцена. За последно Борусия загуби у дома на 4 април 2015 г. Иначе в момента хората на Томас Тухел са на 5-ото място в колоната с 13 точки. През седмицата Борусия победи с 2:1 португалския Спортинг Лисабон в мач от Шампионската лига. В лазарета на тима са Бендер, Дурм, Герейро, Шмелцер, Суботич, Кастро, капитанът Ройс, Шюрле и Рамос, а Мор е наказан.

Прогноза: Инголщат - Борусия Дортмунд 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200