Херта препъна Дортмунд в груб мач


FUTBOL-TV

Херта препъна Дортмунд в груб мач

Борусия Дортмунд не успя да спечели втори пореден мач. Този път при домакинството си на Херта Берлин двата тима завършиха наравно - 1:1, като срещата бе от програмата на седмия кръг на Бундеслигата..

След като в предишния кръг играчите на Томас Тухел загубиха от Байер Леверкузен и има голяма вероятност да изостанат в класирането.

Гостите от Берлин водеха до 80-ата минута, но точно тогава Пиер-Емерик Обамеянг се възползва от центриране на резервата Усман Дембеле и с плъзгащ се плонж вкара във вратата на столичани. Иначе столичани бяха открие резултата в 51-ата минута чрез Валентин Щокер, който получи пас с пета от Ведад Ибишевич и се измъкна зад защитата на Борусия и даде аванс на своя тим.

Борусия си позволи и лукса да пропусне дузпа в 77-ата минута, след като Кагава успя да спечели наказателния удар, а Обамеянг го пропусна. Двубоят бе много изнервен особено в края. В 84-ата минута Емре Мор беше изгонен за сдърпване със съперников футболист, а в 90-ата минута Щокер напусна терена за груб фаул срещу съперник в гръб.

Херта продължава да е на второ място в класирането с 14 точки, а Борусия е трети с 13 преди изиграването на останалите мачове от кръга.

  Сподели
87