ПСЖ отказва да плати на Мбапе


Н. Гавазов

ПСЖ отказва да плати на Мбапе

Френският ПСЖ отказва да плати на нападателя на Реал Мадрид Килиан Мбапе 55 милиона евро, въпреки съдебно решение, съобщава RMC Sport.

На 25 октомври Съвместната апелативна комисия на Професионалната футболна лига (LFP) се произнесе в полза на играча по отношение на финансовия спор между Килиан и ПСЖ. Въпреки това френският клуб даде да се разбере, че Мбапе няма да плати 55 милиона евро.

"Мбпе даде ясни и многократни публични и частни ангажименти, които клубът просто го моли да спазва в светлината на безпрецедентните предимства, на които се радваше с нас по време на седемте си години в Париж.

Клубът се надява, че тези задължения ще бъдат спазени, но ако играчът реши да продължи този спор, клубът ще бъде принуден да отнесе този въпрос до компетентните съдилища и да признае щетите, които е претърпял и продължава да търпи поради неразбираема позиция на бившия си играч“, заяви представител на ПСЖ.

Килиан се присъедини към Реал Мадрид на 1 юни 2024 г. като свободен агент. Мбапе отбеляза осем гола и направи две асистенции в 13 мача този сезон.

  Сподели
102