Ясен е играчът, когото ПСЖ ще опита да привлече на мястото на Мбапе


Н. Гавазов

Ясен е играчът, когото ПСЖ ще опита да привлече на мястото на Мбапе

Пари Сен Жермен се интересува от подписа на звездното крило на Реал Мадрид Винисиус Жунио . Това съобщава журналистът на RMC Sport Мохамед Бухафси.

Според източника, бразилското крило на "бланкосите" е смятан от ръководството на парижани за идеален заместник на дългогодишния лидер и звезда на тима Килиан Мбапе , който напусна мадридския клуб, и двамата през по отношение на имиджа и във футбола. Съобщава се, че ПСЖ може да осъществи още един най-скъп трансфер в историята на футбола.

Припомняме, че Винисиус премина в Реал Мадрид от Фламенго през юли 2018 година. Сумата на трансфера е 45 милиона евро. Договорът на играча с клуба е до лятото на 2027 г. Този сезон Винисиус изигра 39 мача, вкара 24 гола и направи 11 асистенции. Според информация на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 180 милиона евро.

Имайте предвид, че на 3 юни Мбапе официално стана играч на Реал Мадрид. След това в медиите се появи информация, че заплатата на френския нападател ще бъде 30 милиона евро на година плюс бонуси за отбелязани голове. Договорът на Мбапе включва и обезщетение от 1 милиард евро.

  Сподели
241