Мбапе се съгласи да премине в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Мбапе се съгласи да премине в Реал Мадрид

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе най-накрая е постигнал споразумение да се присъедини към Реал Мадрид това лято, съобщава Footmercato, като информацията се появи и в някои авторитетни западни издания.

През последните няколко години нито един трансферен прозорец не е минал без 25-годишният играч да бъде силно свързван с преминаване към испанската столица, само за да може Реал да бъде разочарован в усилията си отново и отново.

"Лос Бланкос" се провалиха с оферта от €200 милиона (£172,1 милиона) през летния прозорец на 2021 г. и привидно бяха на път да подпишат Мбапе със свободен трансфер през 2022 г., само за да видят как французинът неочаквано удължава договора си през същата година.

Имаше обаче още един нов обрат в сапунената опера с Мбапе през 2023 г., тъй като бившият играч на Монако информира ПСЖ, че няма да задейства опцията за 12-месечно удължаване в своя договор, който изтича това лято.

Решението на Мбапе доведе до ПСЖ да направи всичко възможно да се опита да продаде нападателя през последния летен прозорец, като дори прие рекордната от €300 млн. (£258,1 млн.) сума от Ал-Хилал и за кратко прогони 25-годишния играч от групата на първия отбор.

Мбапе обаче не показа никакво желание да се премести в Саудитска Арабия и дори след като Карим Бензема напусна Реал Мадрид за Ал Итихад, привличането на Джуд Белингам от "Лос Бланкос" означаваше, че те не могат да привлекат човека от ПСЖ в клуба в рамките на параметрите на финансовия феърплей.

Мбапе продължи да се развива успешно след последната сага, но имаше предположения, че Реал може дори да се откаже от интереса си през 2024 г., предвид възрастта на нападателя и предишните неуспехи, оставящи горчив вкус в устата.

Предполагаше се, че Ливърпул се очертава като сериозен претендент за подписа на френския победител от Световната купа тази година, но според Footmercato, споразумението между Реал и Мбапе най-накрая е в сила.

След като влезе в последните шест месеца от договора си през януари, Мбапе е свободен да разговаря с чуждестранни отбори, а в доклада се посочва, че двете страни са си стиснали ръцете за сделка през последните няколко дни.

Въпреки това, президентът на ПСЖ Насър Ал-Хелайфи настоя, че Мбапе няма да напусне клуба със свободен трансфер при никакви обстоятелства, а също така се твърди, че нападателят иска да избегне подобен сценарий от уважение към френския шампион.

Като такъв, остава да се види как Реал Мадрид ще структурира потенциален трансфер с ПСЖ, който би бил безсилен да попречи на Мбапе да излезе от вратата за нищо, освен ако не се съгласи на удължаване на договора.

Съобщава се, че отборът на Карло Анчелоти е дал на Мбапе краен срок до средата на януари да вземе окончателно решение за дългосрочното си бъдеще, в противен случай ще преминат към алтернативни атакуващи цели, но французинът вече е една крачка по-близо до очаквания си трансфер на "Бернабеу".

През последните шест години и половина Мбапе натрупа рекордните за клуба 234 гола в 283 мача за ПСЖ – в допълнение към 100 асистенции – и той отбеляза 25 гола в само 24 мача през кампанията 2023-24.

25-годишният футболист отбеляза хеттрик в мача на ПСЖ с 9-0 срещу Ревел срещу Купе дьо Франс в неделя, като стана най-резултатният голмайстор на ПСЖ за всички времена в турнира с общо 30 попадения.

Само Хари Кейн от Байерн Мюнхен също отбеляза 25 гола в петте най-добри европейски лиги през сезон 2023-24, докато голмайсторът на Реал Белингам има 17 във всички турнири този сезон.

  Сподели
436