Дюгари: Омръзна ми да слушам за бъдещия клуб на Мбапе


Н. Гавазов

Дюгари: Омръзна ми да слушам за бъдещия клуб на Мбапе

Бившият нападател на Барселона, Милан и френския национален отбор Кристоф Дюгари говори за евентуален трансфер на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе в Реал Мадрид.

"Имам впечатлението, че на всеки шест месеца казват: той остава ли, напуска ли? Това ме тревожи. Уморен съм от това. Искам Мбапе да се заеме с клубния проект и да спре да се фокусира върху лични неща. Омръзна ми да слушам разговори за бъдещия му клуб на всеки шест месеца. Уморен съм от това. Не се интересувам от това, вече не се интересувам от това“, заяви Дюгари.

Припомняме, че по-рано се появи информация, че Мбапе има директни контакти с испанския клуб и президента Флорентино Перес. Реал Мадрид даде на 25-годишния французин срок до 15 януари да вземе решение - испанците разчитат на трансфера на играча само като свободен агент. През лятото изтича договорът на Килиан с ПСЖ, който парижани се опитват да удължат. На 2 януари Мбапе резервира къща в Мадрид.

Мбапе премина в ПСЖ от Монако през юли 2018 г. Сумата на трансфера е € 180 млн. Договорът на играча с клуба е до лятото на 2024 г. Transfermarkt оценява нападателя на 180 милиона евро.

През този сезон Мбапе изигра 23 мача, вкара 22 гола и направи две асистенции.

  Сподели
170