Мбапе наруши мълчанието си за Реал Мадрид


Н. Гавазов

Мбапе наруши мълчанието си за Реал Мадрид

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си, като Реал Мадрид, Ливърпул и настоящият му отбор се борят за неговия подпис.

Контрактът на 25-годишния Мбапе изтича в края на сезона и футболистът може да подпише с всеки отбор, който пожелае безплатно. Лос Бланкос постоянно са свързвани с Мбапе, но през декември беше казано, че ще дадат краен срок на френския нападател в средата на януари, за да вземе решение.

"Не съм взел своето решение. Имаме споразумение с президента Ал Хелайфи, което означава, че всички страни са защитени. Фокусирани сме върху отбора, а не върху моята ситуация“, заяви Мбапе пред L'Equipe.

Досега Мбапе запази мълчание през целия сезон, за да успокои спекулациите около бъдещето си, но със следващата му стъпка след по-малко от шест месеца Реал Мадрид ще се страхува, че подобна сага може отново да започне. Твърдението на Мбапе, че "всички страни са защитени“, обаче със сигурност ще повдигне вежди в Мадрид, тъй като в момента изглежда изключено да се плаща за французина.

Като цяло, някои фенове започват да се съмняват дали сокът си заслужава изстискването, но все пак ще е необходим забележителен обрат от страна на Флорентино Перес, за да се оттегли от надпреварата за Мбапе. Носителят на Световната купа е в списъка му с желания вече десетилетие и остава негова цел номер едно за лятото.

  Сподели
565