Енрике: Големият отбор играе еднакво като гост и домакин


Н. Гавазов

 Енрике: Големият отбор играе еднакво като гост и домакин

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике коментира критиките, че отборът му има проблем при гостуванията, след загубата от Милан в Шампионска лига.

"Не съм съгласен. При гостувания не се крием, атакуваме, играем както искаме. Това е моята идея и аз няма да я променя. Вкъщи пред нашата публика може би поемаме по-големи рискове. Един голям отбор е способен да играе по същия начин като домакин и гост. Няма мач, в който да не сме направили това, което искаме.

Не сме първи в класирането на Лига 1 и има още накъде да се развиваме. Нашата група в Шампионска лига е най-трудната. Една от малкото интересни. Това по-скоро са като мачове от осминафиланите, четвъртфиналите или полуфиналите на Шампионска лига. До последния кръг можем да завършим на първо, второ, трето или четвърто място. Убеден съм, че можем да се класираме. Но има и риск да не го сторим.

"Реймс? Това е един от най-добрите отбори в Лига 1 през 2023. Те са агресивни, използват топката, пространствата, имат отлична преса. Ще бъде много труден мач за нас, но ние ще направим така, че да е трудно и за тях. Ще видим какво ще предложи Реймс и дали ще можем да се адаптираме.

Асенсио вече е възстановен, ще бъде в групата за мача, но трябва да работи още физически. Ще видим кога ще бъде напълно готов", заяви Енрике.

  Сподели
143