Зидан отказал на Марсилия


Н. Гавазов

Зидан отказал на Марсилия

Бившият френски национал, роденият в Марсилия Зинедин Зидан отказа да води Олимпик Марсилия след напускането на Марселиньо, но не изключи, че ще го направи в бъдеще, ако бъдат изпълнени редица условия, съобщава Mundo Deportivo.

След оставката на Марселиньо президентът на Марсилия Пабло Лонгория е отправил предложение към Зидан, но 51-годишният специалист, извел три поредни победи на Реал Мадрид в Шампионска лига, отказа. Според източника, Зинедин не е бил убеден от проекта, който според него сега не е достатъчно добър, за да му позволи да постигне високи цели. В същото време Зидан даде да се разбере, че ще бъде готов да преразгледа отговора си, ако клубът премине под егидата на саудитската компания AS (слухове за това се носят в местните медии от няколко години).

Арабските финанси ще позволят на Марсилия да оперира с по-големи ресурси на трансферния пазар и следователно Зидан ще има възможност да формира конкурентен отбор по свое усмотрение. Зинедин настоя, че ще поеме цялата отговорност за подписването на играчи и на първия етап поиска поне 300 милиона евро за тази цел.

  Сподели
230