Марсилия е близо до назначаването на Гатузо за нов треньор


Н. Гавазов

Марсилия е близо до назначаването на Гатузо за нов треньор

Марсилия се приближава към назначаването на Дженаро Гатузо за нов старши -треньор.

Олимпик  се раздели с Марселино след само седем мача начело по-рано този месец, след като нае испанеца да наследи Игор Тудор.

Бившият шеф на Атлетик Билбао разкри, че заплашителни забележки от ултрасите на клуба към клубния персонал - включително президента Пабло Лонгория - са го накарали да се оттегли от поста си.

Жак Абардонадо бе назначен за временен отговорник за двубоя с Пари Сен Жермен през уикенда, но провансалци претърпяха тежко поражение с 4:0 на "Парк де Пренс".

Никога не се е очаквало Абардонадо да поеме юздите за постоянно и според Get French Football News - Гатузо е на ръба да се присъедини към клуба.

45-годишният специалист е без работа, откакто времето му във Валенсия приключи през януари, а източникът добавя, че италианецът трябва да бъде потвърден като нов мениджър на Марсилия по-късно днес.

Смяташе се, че Гатузо е кандидат да поеме поста в Лион след напускането на Лоран Блан, но плановете бяха посрещнати с ожесточена реакция и "хлапетата" предпочетоха да назначат Фабио Гросо вместо него.

Бившият халф на Милан се очаква да бъде на линията за предстоящия мач на Марсилия в Лига 1 с Монако в събота, където "провансалци" ще се опитат да спрат серия от четири мача без победа.

След като се пенсионира като играч през 2013 г., Гатузо влезе в мениджърската среда с Палермо, преди да поеме също Крит, Пиза и бившия Милан, който напусна в края на сезон 2018-19.

След това италианецът пое юздите в Наполи през зимата на 2019 г. и спечели Купата на Италия през първия си полусезон в клуба, като постигна победа с 4-2 над Ювентус на финала за първата си купа на мениджърското поприще.

Гатузо бе освободен като наставник на Наполи, след като не успя да изведе клуба до квалификации за Шампионска лига 2021-22, и той спечели само седем от своите 22 мача начело на Валенсия през първата половина на кампанията 2022-23.

Марсилия очевидно сериозно са се заели с Гатузо, след като се отказаха от плановете си да наемат бившия старши -треньор на Лил и ПСЖ Кристоф Галтие, който се състезаваше за Олимпик като играч.

Смяташе се, че 57-годишният играч е бил първият избран за старши -треньор на тима, но множество фактори доведоха до отказа от страна на Марсилия, включително обвиненията в расизъм срещу Галтие от времето, когато бе начело на Ница.

Освен това се казва, че Марсилия е била загрижена за реакцията на привържениците, като се има предвид връзката на Галтие с ПСЖ, а процесът за съгласуване на условията с французина ще бъде по-дълъг, отколкото с Гатузо.

  Сподели
206