Собственикът на Марсилия направи изявление


Н. Гавазов

Собственикът на Марсилия направи изявление

Собственикът на Марсилия, известният американски бизнесмен Франк Маккорт, направи изявление относно ситуацията в провансалския клуб. По-рано стана известно за оставката на треньора Марселино, който заради конфликт с фенове работи в отбора само три месеца.

"През последните седем години имах привилегията да притежавам и управлявам Марсилия, един от най-емблематичните и жизнени спортни клубове на планетата. Гордея се с това, което постигнахме, особено през последните години под ръководството на (президента на клуба) Пабло Лонгория, и затова уважавам желанието му да говори публично и да казва истината. Благодарен съм и на всички талантливи служители.

Срещата в понеделник между изпълнителния съвет и представители на групите на привържениците имаше за цел да бъде възможност да се съберат и да защитят интересите на клуба. Вместо това се превърна в обезпокоителна проява на агресия, като членовете на изпълнителния съвет на Марсилия бяха изправени пред заплахи за насилие.

Поради тази ситуация силно подкрепям Пабло Лонгория и работим, за да определим най-добрия курс на развитие за клуба. Подкрепата на борда, персонала и играчите, които са гарант за продължаващия успех на нашия клуб, е и ще остане мой основен приоритет. Тази подкрепа включва осигуряване на тяхната безопасност и здравословна атмосфера, благоприятна за победи.

Ситуацията, която се случи в понеделник, която доведе до оставката на Марселино и неговия щаб, е неприемлива. За съжаление това не е единственият пример за поведение, което е в разрез с мисията на нашия клуб. Нашата цел е да печелим на местно ниво, да обединяваме и вдъхновяваме хората от Марсилия. Инцидентът от понеделник е само един от многото, които подкопават функционирането на клуба и правят много по-трудно постигането на нашите цели.

Ръководството ни научи, че са необходими дълбоки промени, за да се даде реален шанс на клуба за безпрепятствено развитие в дългосрочен план. Тази промяна изисква силна колективна подкрепа в и извън екипа. Само такива промени ще позволят на Марсилия да запази своята идентичност, докато продължава да изгражда клуб от калибъра, който нашите фенове и град Марсилия заслужават.

Нека всички заедно подкрепим Олимпик Марсилия, започвайки с много важен мач в Амстердам. Напред, Марсилия!", заяви Маккорт.

  Сподели
139