Леонардо: Меси и Мбапе повече решават проблемите, отколкото да ги създават


Н. Гавазов

Леонардо: Меси и Мбапе повече решават проблемите, отколкото да ги създават

Бившият спортен директор на ПСЖ Леонардо изрази мнение защо звездното трио на парижани Меси, Неймар и Мбапе не оправдаха очакванията на ръководството и феновете на клуба.

"Какво не се получи за триото Меси, Неймар и Мбапе? Честно казано, не мисля, че става дума за тактика, камо ли за его. Има хора със сложни характери и не искам тук да определям кой е по-сложен или по-малко сложен. Момчета с това ниво на талант не са сложни хора. Те решават повече проблеми, отколкото създават. Решаването на техните проблеми е част от работата на клуба. Вие, мениджърите, трябва да поемете тази тежест. Това е задачата на клуба. Така че, ако искате да имате такава атака, трябва да направите всичко по силите си. Ако нещо не работи, има конкретни причини за това.

Играчите трябва да се чувстват комфортно. Тези момчета се нуждаят от определено състояние на ума, трябва да са в добро настроение, за това трябва да ги изучите добре. И тази работа трябва да бъде свършена от клуба, преди всичко от клубното ръководство.

Вярвам, че играчите и треньорът, дори и да са на най-високо ниво, могат да печелят мачове, но първенството се печели от отбора. Клубът като организация е в състояние да спечели турнира, а не отделни играчи. Защото трябва да има стратегия, много силна, генерална линия, независимо кой идва да изпълнява тази линия. Разбира се, това значително улеснява работата, когато пристигащите играчи веднага разбират къде трябва да отидат. Въпреки това е лесно да се говори за това, но е трудно да се върши тази работа всеки ден“, заяви Леонардо.

  Сподели
230