Лориен преговаря с Ван де Бек и Бакайоко


Н. Гавазов

Лориен преговаря с Ван де Бек и Бакайоко

Лориен планира да подсили халфовата линия в последните дни на летния трансферен прозорец, като започне преговори с двама полузащитници, съобщава RMC Sport.

Френският клуб от Лига 1 постигна принципна договорка с Манчестър Юнайтед за трансфера на нидерландския полузащитник Дони ван де Беек, на когото вече не разчитат от треньорския щаб на "червените дяволи". Сега Лориен трябва да убеди самия играч да прекоси Ламанша.

Алтернативен вариант е бившият футболист на френския национален отбор Тиемуе Бакайоко. Пътищата на настоящия наставник на Лориен Режи Льо Брис и бившия футболист на Монако се пресякоха в Рен, когато специалистът бе наставник на юношите на "червено-черните". Поради тази причина шансовете за убеждаване на Бакайоко да се присъедини към Лориен са доста високи.

Бакайоко напусна Челси това лято, като прекрати предсрочно договора си със "сините". Французинът се присъедини към лондонския клуб през 2017 г. и бе ключов играч за Антонио Конте, участвайки в победата на Челси за ФА Къп през 2018 г. По-късно Тиемуе прекарва няколко сезона под наем, като играе за Монако, Наполи и Милан.

  Сподели
135