Ола съди новия собственик на Лион


Н. Гавазов

Ола съди новия собственик на Лион

Бившият собственик и президент на Лион Олимпик Жан-Мишел Ола се обърна към търговския съд на Лион с искане за замразяване на 14.5 милиона евро в сметките на клуба и залагане на ценните книжа на новия инвеститор на "хлапетаата" американския бизнесмен Джон Текстър.

"Нямахме друг избор, тъй като Джон не ни плати, освен да започнем съдебно производство. Разбира се, че е тъжно, но това не е битка срещу клуба, а срещу този, който го купи, Джон Текстър. Не мога да навредя на Лион, от друга страна, хората, които се занимават с обратно изкупуване на ценни книжа, трябва да изпълняват задълженията си“, заяви Ола.

По-рано американският бизнесмен Джон Текстър по време на брифинг за пресата обвини Ола, че крие заплахата от санкции от Комисията за лицензиране на клубове (DNCG) от бившия собственик на Лион. Докато продажбата на Лион наближаваше към завършването си, Жан-Мишел даде на Текстър голям набор от финансови документи и се твърди, че ключов детайл относно претенциите на DNCG за неспазване на финансовия феърплей е изгубен в масата данни.

В резултат на това, в резултат на съдебни спорове между двама бизнесмени, клубът, който има остра нужда от подсилване поради неуспешния старт на сезона, може да пострада.

  Сподели
176