Майката на Мбапе се свърза с Реал Мадрид


Н. Гавазов

 Майката на Мбапе се свърза с Реал Мадрид

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е още по-близо до преминаване в Реал Мадрид, съобщава Marca.

Според източника, преди няколко дни ръководството на мадридския клуб е разбрало сумата, за която ПСЖ е готов да освободи Килиан. Става дума за €250 млн. Такива данни предаде на Мадрид майката на футболиста Файза Ламари.

Реал Мадрид може да сключи сделка това лято или да изчака още една година. Вторият вариант бе приоритетен, но само преди мадридският клуб да се раздели с Карим Бензема. Сега предимството в преговорите са в Мадрид. В ПСЖ знаят, че ако отстъпят до 31 август, тогава Мбапе просто ще напусне безплатно следващото лято, когато изтече настоящият му договор.

Парижани ще спасят лицето си, ако обявят продажбата на Килиан за рекордни пари. Подобен трансфер би изглеждал доста успешен, като се има предвид, че остава само една година до изтичането на договора. Но това ще бъде само частична истина, тъй като 225-230 милиона евро, за които страните вероятно ще се договорят през следващите дни, ще трябва да бъдат споделени с играч, който ще трябва да бъде компенсиран за това, че не е получил 192 милиона евро през последната година.

Припомняме, че Мбапе премина в ПСЖ от Монако през 2017 г. под наем, а през 2018 г. при условията на пълноправен трансфер за 180 милиона евро.

  Сподели
322