Бивш кмет на Лион обвини Ола в уговаряне на мач


Н. Гавазов

Бивш кмет на Лион обвини Ола в уговаряне на мач

Бившият кмет на Лион Жерар Коломб направи неочаквано изявление, като обвини "хлапетата" и лично президента на клуба Жан-Мишел Ола в организирането на уреден мач.

"Спомням си мача през 2003 г. в Монпелие, когато "хлапетата" можеха да станат шампиони, ако победят или завършат наравно. Монпелие в случай на поражение изпадаше във втора дивизия. Така двамата, Ола и президентът на Монпелие Луи Николен, се съгласиха да направят равенство. След половин час резултатът беше 1:1 и след това "хлапетата" никога повече не пресякоха средната линия", заяви Коломб в интервю за Lyon decisiurs.

Изказването предизвика силно недоволство у Сидни Гову, който тогава защитаваше цветовете на Лион.

"Очевидно резултатът 1:1 устройваше и двата отбора, така че не трябваше да играем с пълна сила. Но това не се нарича "уреден мач", спри да говориш глупости. Вижте само края на всяко първенство, винаги има мачове, когато даден резултат устройва и двата отбора. Ако се постигне, нищо не се случва на терена - никой не иска да излиза от пътя си и да се излага на риск. Ако бяхме загубили, нямаше да станем шампиони, ако Монпелие бе загубил, щяха да изпаднат", заяви Гову.

Сидни Гову имаше основен принос за спечелването на седем титли на Лион между 2002 и 2008 г.

  Сподели
191