Новият договор на Меси зависи от проекта на ПСЖ


Н. Гавазов

 Новият договор на Меси зависи от проекта на ПСЖ

В преговорите между ПСЖ и нападателя Лионел Меси за нов договор има няколко неясноти, според Marca.

Финансовите изисквания на Меси се промениха след спечелването на Световното първенство през 2022 г. Неговият баща и агент се срещнаха с ръководството на ПСЖ, включително с футболния съветник Луиш Кампош, но не се стигна до споразумение и двете страни решиха да се срещнат отново. След като парижани отпаднаха от Шампионска лига, Меси и неговият антураж сега планират да помислят сериозно къде ще играе нападателят след лятото, когато изтича договорът му с ПСЖ. Нападателят е загрижен, че клубът трябва да подсили състава, за да реши сериозни проблеми.

Продължаването на споразумението зависи и от проекта, който клубът ще може да му предложи. Досега той не обръщаше внимание на интереса от страна на Саудитска Арабия. Бащата на Меси наскоро посети Рияд, но посещението не беше свързано с разговори за бъдещето на Лео.

Друга пречка е въпросът за финансовия феърплей. УЕФА вече предупреди ПСЖ, че ще трябва да намали заплатите през сезон 2023/2024. Ръководството на парижани обаче е уверено, че разполага с достатъчно пари, за да продължи договора с Меси.

  Сподели
181