ПСЖ ще се затрудни с Лил


Н. Атанасов

ПСЖ ще се затрудни с Лил

Пари Сен Жермен – Лил
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 19.02.2023 г.
Час: 14:00

Защитаващият титлата си в Лига 1 тим на ПСЖ инкасира трета загуба до момента. В предишния кръг парижани отстъпиха с 1:3 при визитата си на набиращия скорост Монако. По този начин играчите на Кристоф Галатие остават с 53 пункта и отново допуснаха преследвача Олимпик Марсилия да се доближи на 5 точки от ПСЖ.

Колебливите изяви на столичния клуб продължиха и през седмицата, когато отборът отстъпи с 0:1 у дома от Байерн Мюнхен в първия осминафинален двубой от Шампионската лига.

Кадровите проблеми за ПСЖ са свързани с контузиите на Санчес и Кимпембе. Лионел Меси до последно ще е под въпрос, но Мбапе е готов за игра.

Съставът на Лил продължава да е активно замесен в битката за място в европейските клубни турнири. Преди седмица "песовете“ записаха втора поредна победа в първенството и общо 12-та до момента, надигравайки с 2:0 у дома Страсбург.

Възпитаниците на Пауло Фонсека са 5-ти и имат 41 точки на сметката си, като засега са на шест пункта от Топ 3 и зона "Шампионска лига“.

Унас и Исмаили пропускат визитата в столицата.

Лил ще се опита да вземе реванш от ПСЖ заради унизителната загуба, която допусна по-рано през сезона с 1:7. Последният успех на "песовете“ в столицата е от сезон 2020/21 с 1:0, но като цял северняците играят трудно в Париж.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Лил 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лил (Пауло Фонсека)
 
Шевалие
   
Диаките
Фонте
Джало
Уеа
Андре
Гомеш
Жергова
Кабеля
Бамба
Давид
Неймар
Екитике
Руис
Витиня
Верати
Солер
Бернат
Рамос
Маркиньос
Хакими
   
Донарума
 
Пари Сен Жермен (Кристоф Галатие)

Обоснована прогноза: Пари Сен Жермен - Лил 2:1

  Сподели
482