Кимпембе излезе с изявление за лентата


Н. Гавазов

 Кимпембе излезе с изявление за лентата

Защитникът на ПСЖ Преснел Кимпембе излезе с изявление на фона на факта, че статутът му на вицекапитан на парижани бе отнет от него в полза на Килиан Мбапе.

Дълго време Кимпембе беше вицекапитан на отбора, а Маркиньос - основен капитан. Но защитниците пропуснаха последния мач на ПСЖ, така че Мбапе излезе с капитанската лента. На пресконференцията след мача наставникът на парижани Кристоф Галтие бе помолен да оцени капитанската роля на младия нападател. Треньорът отговори, че Килиан е вицекапитан на отбора от лятото, така че е свикнал да поема отговорностите на лидер.

Тези думи на Галтие доведоха до реакцията на Кимпембе, който заяви, че не е бил уведомен за отнемането на статута му на вицекапитан.

"През последните няколко часа успях да чуя и прочета много за себе си. Затова бих искал да изясня ситуацията, за да избегна по-нататъшното разпространение на невярна информация за това. Не бях уведомен за това решение (да се даде статут на вицекапитан на Мбапе). Това абсолютно не е вярно... Въпреки това винаги ще уважавам решенията на клуба", написа Кимпембе в Туитър.

  Сподели
269