ПСЖ и Монако с победи в кръга от Лига 1


FUTBOL-TV

ПСЖ и Монако с победи в кръга от Лига 1

ПСЖ се наложи над Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Капитанът на парижани Маркиньос откри резултата в 14-ата минута с глава. В 51-вата минута отново Маркиньос се разписа, но в собствената си врата за 1:1. В последните секунди на мача Килиан Мбапе реализира победния гол за тима си от дузпа. Трябва да се отбележи още и случилото се в 63-тата минута, когато Неймар бе изгонен с втори жълт картон за симулация. С тази си победа парижани  продължават да са начело в класирането и постигнаха 6-и пореден успех. 

В същото време Елиес бен Сегир вкара втория си гол в заключителните минути и донесе победа на Монако с 3:2 срещу Оксер в мач от 16-ия кръг на френското първенство по футбол. С този успех тимът от Княжеството излезе пети в класирането при равенство в точките с четвъртия Олимпик Марсилия.

Оксер взе преднина след половин час игра с гол на Мбайе Нианг от дузпа, но Уисам бен Йедер изравни в добавеното време на първата част, а Бен-Сегир отбеляза за 2:1 само три минути след началото на второто полувреме.

Юсуф Фофана възстанови равенството с автогол, но Монако стигна до победата като гост. В 85-ата минута Бен Сегир получи топката извън наказателното поле и я изпрати с прецизен удар до дясната греда на домакините за крайното 3:2.

Така Монако вече е равен по точки с Олимпик Марсилия и изостава с една от третия в класирането Рен. Оксер пък е в зоната на изпадащите с точка зад първия над чертата Нант.

  Сподели
277