Ал Хелайфи атакува Барселона


Н. Гавазов

Ал Хелайфи атакува Барселона

Барселона изуми света с трансферния си прозорец това лято. След като почитателите на футбола прекараха последните две години в четене, че клубът е задлъжнял с 1.3 милиарда евро и се бори финансово, привличането на Рафиня, Жул Кунде и Роберт Левандовски изглеждаше напълно извън реалността за мнозина.

Въпреки това чрез заеми и продажба на активи президентът Жоан Лапорта, правилно или не, успя да постави Барселона в позиция да направи отново големи покупки.

Говорейки в интервю за Politico, , главният изпълнителен директор на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелайфи постави под въпрос законността на тези продажби.

"Честно ли е? Не, не е честно... Законно ли е? Не съм сигурен.

Ако те [УЕФА] го позволят, другите ще направят същото. УЕФА, разбира се, има свои собствени правила и съм сигурен, че ще проверят всичко", заяви Хелайфи.

Истината е, че няма нищо, което да предполага, че мерките на Барселона за набиране на пари досега са били незаконни, което означава, че Ал-Хелайфи е обикновен спекулатор, освен ако не разполага с вътрешна информация, с която светът не е запознат.

В същото време ПСЖ се финансира от държава, обвинена в многобройни нарушения на човешките права, а освен това клубът постоянно е обвиняван в нарушаване на финансовите правила през последните години.

  Сподели
472