Клеман коментира равенството с ПСЖ


Н. Гавазов

  Клеман коментира равенството с ПСЖ

48-годишният белгийски специалист Филип Клеман, който е начело на Монако, говори за последния мач от 4-ия кръг на френското първенство с Пари Сен Жермен (1:1).

"Щяхме да изпълним идеално игровия план, ако бяхме вкарали втория гол. Имахме добра възможност през първото полувреме, можеше да промени много. Независимо от резултата, момчетата изиграха добър мач, като се придържаха към игровия план.

Поисках да покажат единство, в някои моменти да не се страхуват да поемат играта върху себе си, също така вършеха страхотна работа при пресиране на съперника, особено защитавайки се един друг срещу трите звезди в атаката на ПСЖ. В такъв мач без добрата работа на вратаря е за никъде, а днес той ни помогна много.

Доволен ли съм от резултата? Мисля, че това е най-подходящата дума. Резултатът може да бъде както за добро, така и за лошо. Трябва да бъдем честни, ПСЖ имаше някои добри моменти. Но съм щастлив, защото видях моите много дисциплинирани играчи с добра отдаденост, добро физическо състояние и индивидуални умения", заяви Клеман.

  Сподели
299