Първи сериозен тест за шампиона


Н. Атанасов

Първи сериозен тест за шампиона

Лил – Пари Сен Жермен
Стадион: "Пиер Моруа“, Лил
Дата: 21.08.2022 г.
Час: 21:45

Дербито от програмата на 3-я кръг във френската Лига 1 противопоставя един срещу друг последните два шампиона на страната.

Домакините от Лил, които заедно с Монако бяха двата отбора, които успяха да нарушат хегемонията на ПСЖ в последното десетилетие. През последната кампания обаче "песовете“ сдадоха шампионския трон именно на столичани. В предишния сезон северняците завършиха на незавидното 10-то място.

Сега начело на Лил е португалецът Пауло Фонсека, а с него другите нови са Байо, Язичи, Диахите, Кабеля и Мартен. Ключови фигури като Ботман, Санчес, Онана и Брадарич обаче напуснаха.

След първите два кръга от сезона Лил има 4 точки. "Песовете“ стартираха с убедителен успех над новака Оксер с 4:1, а преди седмица завършиха 1:1 на гости на Нант.

Уеа и Жегрова са с контузии, а Джало е наказан.

ПСЖ очаквано спечели сезон 2021/22 в Лига 1 и си върна обратно трона от Лил. Столичани събраха 86 точки, което беше с цели 15 повече от втория в класирането. Така парижани вече се изравниха на върха по брой спечелени титли заедно със Сент Етиен, като това е 10-то отличие за състава от столицата, който измести големия си исторически съперник Олимпик Марсилия.

Това обаче се оказа единственият трофей за ПСЖ за сезона на фона на многомилионната селекция от звезди. ПСЖ претърпя крушения във вътрешните турнири и в Шампионската лига.

Маурисио Почетино се раздели с клуба и сега начело на ПСЖ е опитният Кристоф Галатие, който през последния сезон водеше Ница, а преди това направи именно Лил шампион в Лига 1.

В първия кръг от сезона ПСЖ очаквано разби Клермон Фут с убедителното 5:0, а преди седмица парижани вкараха отново пет попадения за крайното 5:2 срещу Монпелие.

Икарди, Рафиня, Курзава, Дракслер и Ерера пропускат визитата в Лил.

Прогноза: Лил – Пари Сен Жермен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Кристоф Галатие)
 
Донарума
   
Рамос
Маркиньос
Кимпембе
Хакими
Верати
Витиня
Мендеш
Меси
Неймар
Мбапе
Байо
Бамба
Кабеля
Давид
Гомес
Андре
Гудмундсон
Рибейро
Фонте
Зедалка
   
Жардим
 
Лил (Пауло Фонсека)

Обоснована прогноза: Лил - Пари Сен Жермен 1:3

  Сподели
547