Марсилия и Сампаоли се разделиха


Н. Гавазов

 Марсилия и Сампаоли се разделиха

Френският Марсилия и аржентинският треньор на клуба Хорхе Сампаоли обявиха съвместно решение за прекратяване на сътрудничеството. Това се появи на официалния сайт на клуба.

"От първия ден на престоя си в Марсилия Сампаоли се посвети изцяло на насаждането на философия на играта и нагласа за победа в съответствие с ценностите на Марсилия. Затова клубът и Хорхе Сампаоли с горчивина обявяват съвместно решение за прекратяване на сътрудничеството. Клубът би искал искрено и топло да благодари на Хорхе Сампаоли за работата му. След 16 месеца сътрудничество тази работа позволи на клуба да достигне крайъгълен камък в изграждането на своя нов спортен проект и директно да се класира за Шампионска лига на УЕФА.

Доволни сме от изминатия път и емоциите, които изживяхме заедно, но след дълъг период на размисъл и двете страни, действащи в интерес на проекта, наречен Марсилия, се съгласиха да сложат край на този етап. Сега клубът ще започне нов цикъл, който ще продължи спортната политика, следвана от президента на Марсилия Пабло Лонгория от пристигането му", се казва в изявление на Марсилия.

Припомняме, че Хорхе Сампаоли пое Марсилия през февруари 2021 г. Преди това аржентинецът бе треньор на бразилския клуб Атлетико Минейро. През 2015 г. Сампаоли спечели Копа Америка с Чили.

  Сподели
265