ПСЖ отново е на трона в Лига 1


Н. Атанасов

ПСЖ отново е на трона в Лига 1

Пари Сен Жермен – Ланс
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 22:00

ПСЖ продължава да марширува към десета титла в клубната витрина. В междинния кръг столичани сразиха с 3:0 като гости състава на Анже, като хората на Маурисио Почетино имат 15 точки преднина пред Олимпик Марсилия. До края на сезона в Лига 1 остават пет кръгa, като дори точка срещу Ланс ще е достатъчна за парижани математически да гарантират възкачването си обратно на трона в Лига 1. Когато това се случи, парижани ще се изравнят на върха по брой спечелени титли заедно с Олимпик Марсилия и Сент Етиен.

Под сериозна въпросителна за домакините са Меси, Маркиньос и Верати, а твърдо аут са Дракслер, Паредес и Диало.

Ланс продължава да се бори за място в европейските клубни турнири наесен. Северняците са в серия от три поредни победи и общо четири за последните си пет двубоя в шампионата. В междинния кръг "жълто-червените“ сразиха с 2:0 у дома Монпелие. Възпитаниците на Франк Хеси са 7-ми и имат 53 точки на сметката си.

Какута и Медина са под въпрос за визитата в столицата.

Не е изненада, че Ланс играе трудно на гости на ПСЖ. Последният успех на северняците в Париж беше през сезон 2006/07 с 3:1. Оттогава ПСЖ спечели три домакинства, а двa от двубоите не излъчиха победител.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Ланс 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
640