Мбапе е открит за трансфер в Ливърпул


Н. Гавазов

 Мбапе е открит за трансфер в Ливърпул

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е готов да се присъедини към Ливърпул с безплатен трансфер това лято.

Както е известно, настоящият договор на Мбапе с ПСЖ изтича в края на този сезон. Дълго време Реал Мадрид се смяташе за претендент номер едно за Килиан.

Въпреки това във вторник Мбапе постави Реал Мадрид на ръба на елиминирането от Шампионска лига, като отбеляза за победата с 1:0 за ПСЖ в първия мач от осминафиналите.

Според Sport, резултатът от мача на Парк де Пренс "драстично промени сценария" и сега 23-годишният френски национал няма да се ограничава до Реал Мадрид, а е готов да обмисли по-широк набор от възможности .

Мбапе дори е отворен за нов договор с ПСЖ, но проектът с Ливърпул изглежда привлекателен за него. Ключът към преминаването на Килиан на "Анфийлд" може да станат отношенията на французина с мениджъра на "червените" Юрген Клоп.

Напомняме, че Ливърпул все още не е уредил въпроса с бъдещето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино. И тримата нападатели, които вече са на 30 години или ще бъдат преди началото на следващия сезон, имат само една пълна година от съществуващите си договори.

  Сподели
762