Ола: Парадоксална ситуация


Н. Гавазов

Ола: Парадоксална ситуация

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола разказа подробно как е взето решението да не продължи мачът от 14-ия кръг на френското първенство с Марсилия, след като бутилка удари главата на халфа Димитри Пайе.

"Това е доста парадоксална ситуация. След като хвърлената бутилка удари Пайе, се развихри невероятна история. Силите за сигурност реагираха незабавно, а фенът, извършил това, бе арестуван. Той беше единственият човек, който не е  свързан с нашите фен асоциации.

Мислехме, заедно с местните власти, че мачът може да се поднови, съдията реши така в присъствието на представители на местните власти. Но когато се върна, за да съобщи това на играчите, последва бурна реакция от страна на футболистите на Марсилия, които тласнаха рефера  да провери състоянието на Димитри. След това арбитърът проведе още едно заседание и промени решението си.

Тъй като виновникът бе арестуван, смятахме, че вече можем да започнем мача без проблеми... Нямаше риск историята да се повтори. Това е неразбираемо. Ние сме добре организирани по въпросите на сигурността.

Ние сме съсипани. След инцидента лекарят ми каза: "Повече уплаха, отколкото вреда“. Разбира се, ние се извиняваме“, заяви Ола.

  Сподели
396