ПСЖ ще се върне към победите


Н. Атанасов

ПСЖ ще се върне към победите

Пари Сен Жермен – Анже
Стадион: "Парк де Пренс“, Париж
Дата: 15.10.2021 г.
Час: 22:00

Пари Сен Жермен претърпя първа загуба в първенството при гостуването си на Рен в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1. При това за гостите играха трите големи звезди - Меси, Неймар и Мбапе.

Домакините нанесоха своя голям удар в последната минута на първото полувреме чрез Гаетан Лаборд, който вкара за 1:0. При първия съдийски сигнал за втората част Флавиен Те вкара бърз гол и удвои аванс на "шампанци".

На два пъти се стигна и до намесата на ВАР. В средата на втората част Мбапе вкара гол, но реферът се допита до новата система и в крайна сметка отмени попадението в полза на парижани. До намеса на ВАР се стигна и малко по-късно, когато съдията даде дузпа в полза на играчите на Бруно Женесио. Реферът обаче гледа повторения и след това отмени решението си.

По този начин бе спряна и серията само от победи за гостите от началото на сезона в Лига 1. Въпреки поражение, играчите на Маурисио Почетино остават лидер във временното класиране, като авансът на парижани спрямо сензацията Ланс е 6 точки, а ПСЖ е с актив от 24 пункта.

Отсъстващи за домакините са редица важни играчи като Меси, Неймар, Паредес, Ди Мария, Маркиньос и Навас, тъй като имаха ангажименти с националните си отбори допреди два ни.

Анже пък успя да прекъсне серията от четири поредни мача без победа в Лига 1, в която "черно-белите“ записаха три равенства и поражение. Преди паузата за националните отбори играчите на Жерал Батикъл се наложиха с 3:2 у дома над новака Метц, а в самия двубой Анже на два пъти изоставаше в резултата, за да се поздрави с победата след гол в добавеното време.

Така отборът от едноименния град е с 16 точки и се намира на 4-то място в класирането.

Аут за тежката визита в столицата са Бамба и Буфал.

ПСЖ е в респектираща серия от 10 последователни победи на Анже в Лига 1.

Прогноза: Пари Сен Жермен – Анже 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Анже (Жерал Батикъл)
 
Бернардони
   
Мансо
Траоре
Томас
Кабо
Менди
Мангани
Думбия
Фулгини
Чо
Бахокен
Мбапе
Икарди
Дракслер
Верати
Гей
Ерера
Диало
Кимпембе
Керер
Хакими
   
Донарума
 
Пари Сен Жермен (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Пари Сен Жермен - Анже 2:0

  Сподели
525