Мбапе: Исках да напусна ПСЖ през лятото


Н. Гавазов

Мбапе: Исках да напусна ПСЖ през лятото

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе призна, че е помолил ръководството на френския клуб да го пусне да отиде в друг отбор миналото лято.

"Поисках да напусна, защото от момента, в който стана ясно, че не искам да подпиша нов договор, исках клубът да получи трансферна сума, за да може да привлече качествен заместник на мое място.

Този клуб ми даде много, винаги съм бил щастлив. Казах моето мнение достатъчно рано, за да може клубът да реагира. Исках всички да излезем от тази ситуация по-силни, да се разделим със стиснати ръце и да направим добра сделка. Казах им още, че ще остана, ако те не искат да си тръгна", заяви Мбапе.

Настоящият договор на Мбапе с ПСЖ е валиден до 30 юни 2022 г. Килиан играе за ПСЖ от 2017 г., а преди това защитаваше цветовете на Монако. През лятото Мбапе можеше да отиде в Реал, но парижани не приеха предложението на мадридския клуб.

През този сезон 22-годишният нападател участва в 9 мача от френската Лига 1, вкара 4 гола и даде 3 асистенции. Пари Сен Жермен има 24 точки в 9 мача и е лидер в класирането на Лига 1.

  Сподели
481