Метц – ПСЖ: без шанс за домакините


Н. Атанасов

Метц – ПСЖ: без шанс за домакините

Метц – Пари Сен Жермен
Стадион: "Сен Симфориен“, Метц
Дата: 22.09.2021 г.
Час: 22:00

След първите шест кръга от новия сезон в Лига 1 отборът на Метц се намира на последното 20-то място във временното класиране. Едва ли клубът от едноименния град си е представял, че все още няма да има победа в актива си, а в междинния кръг хората на Фредерик Антонети се изправят срещу лидера ПСЖ.

В последния си мач от първенството Метц загуби с 0:3 регионалното дерби срещу Страсбург. "Виненочервените“ имат 3 точки в актива си, с колкото е Сент Етиен, но Метц е с по-лоши показатели.

С травми за домакините са Н‘Дорам и Кабе.

Френският гранд Пари Сен Жермен записа шести последователен успех в Лига 1.Този път възпитаниците на Маурисио Почетино трябваше да се поизпотят, за да заслужат пълния комплект точки и да стигнат до обрат за крайното 2:1 при домакинството си на Олимпик Лион и то след гол в добавеното време.

Така след първите шест кръга на сезона ПСЖ е единственият отбор в Лига 1, който е с пълен актив на сметката си и заема еднолично първото място в класирането, като столичани са с пет пункта повече спрямо историческия съперник Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко.

Отсъстващи за столичани са Меси, Рамос, Дагба и Бернат.

ПСЖ е във впечатляваща серия от десет поредни шампионатни победи над Метц. За последно "виненочервените“ не загубиха през сезон 2007/08, за да спечелят точка за крайното 0:0.

Прогноза: Метц – Пари Сен Жермен 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Пари Сен Жермен (Маурисио Почетино)
 
Навас
   
Хакими
Маркиньос
Диало
Мендеш
Гей
Вайналдум
Ди Мария
Неймар
Мбапе
Икарди
Де Превил
Ниане
Сар
Делейн
Пайо
Майга
Сентонзе
Удол
Куята
Брон
   
Укиджа
 
Метц (Фредерик Антонети)

Обоснована прогноза: Метц - Пари Сен Жермен 0:3

  Сподели
366